X

Les 3 UVAC de Menorca han citat gairebé 54.000 persones per fer-se proves covid

Les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus han jugat un paper fonamental en posar fre als contagis, sobretot, durant la tercera onada postvacances de Nadal

12/03/2021

Redacció

Les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus han jugat un paper fonamental en posar fre als contagis, sobretot, durant la tercera onada postvacances de Nadal. Conegudes ja per les seves sigles, les tres UVAC que es van habilitar a Menorca, han citat en un any 53.810 persones per fer proves covid-19.

Han processat més de 17.500 cites per a PCR, test d’antígens i estudis massius de població. Però el 90 per cent del volum de feina és dins aquesta sala. El rastreig de contactes estrets ha intensificat molt les telefonades, sobretot el passat mes de gener, que ja no va ser suficient doblar els torns i es va recórrer a infermers d’atenció primària.

La comunicació amb el pacient es converteix en moltes ocasions en una teràpia psicològica. Els més complicats són els pacients positius asimptomàtics.

També han hagut de fer una tasca pedagògica amb els directors dels hotels quan a l’estiu van haver d’aïllar turistes a les seves habitacions. Per a les unitats volants ha estat fonamental l’atenció que Protecció Civil ha donat als pacients confinats que viuen tots sols.

12/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris