societat

Les 400 cabines telefòniques de les Balears podrien desaparèixer en breu

Si s'aprova l'avantprojecte de la Llei de Telecomunicacions del Govern central, les podrien eliminar a partir del 2021


La societat, cada dia, es mou més ràpidament, però hi ha elements que allà continuen, immòbils. I un d’ells són les cabines, encara que molta gent ja no les faci servir. De fet, l’expansió dels mòbils ha fet que més de la meitat de cabines de les Balears no s’emprin ni un sol pic en tot l’any.

A les Illes, queden 400 cabines telefòniques. N’hi ha almanco una a cada municipi de més de 1.000 habitants. De moment, no es poden retirar perquè el Govern espanyol les considera un servei públic, però això podria canviar en breu.

L’avantprojecte de Llei de Telecomunicacions, que fa un mes va sortir a audiència pública i que es preveu aprovar en 2021, facilitarà la retirada de les cabines de telèfon i de les guies telefòniques. La nova llei contempla suprimir aquests elements com a servei universal de telecomunicacions obligatori.

La fórmula que fins ara feia servir el Govern central era convocar periòdicament un concurs per gestionar-les, però cap empresa s’hi ha presentat els darrers anys. Per això, Telefónica ha de seguir conservant-les. Segons les xifres de la companyia, mantenir una cabina costa uns 200 euros a l’any. Però avui dia és un negoci que no els és rendible. I el vandalisme tampoc no ajuda.

A Mallorca és on queden més cabines, unes 300, de les quals gairebé la meitat (130) són a Palma. Menorca en té unes 30; a Eivissa, n’hi ha unes 40 i a Formentera en queden 3. Si s’aprova l’avantprojecte de la Llei de Telecomunicacions del Govern central, pot ser que les eliminin. Però de moment no hi ha data perquè les cabines desapareguin del paisatge urbà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Neix una web a Menorca per permetre intercanviar objectes que no s’utilitzin als usuaris de les deixalleries

Mitjançant un sistema de punts, els usuaris sumaran punts pels objectes entregats

La UOM obre un nou curs acadèmic a Menorca amb 140 alumnes a tota l’illa

El professor de l'Escola d'Hoteleria de la UIB, Francesc Jordà, fa la conferència inaugural, que enguany és virtual

Concentració en record a Malén Ortíz el dia que compleix 22 anys

La mare de Malén demana la incorporació de la Unitat Central Operativa en la investigació

Controls policials a Manacor per fer complir el confinament perimetral

L’àrea confinada és tot el nucli urbà consolidat de Manacor, les rondes i les urbanitzacions de Son Talent. El polígon industrial queda exclòs, igual que la resta del municipi. El...