X

Les aerolínies proposen la creació de ‘zones estèrils’ als aeroports

AENA de moment no es pronuncia sobre futures actuacions, pendent de les decisions de les autoritats

27/04/2020

Les aerolínies proposen la creació de ‘zones estèrils’ als aeroports

L’Associació de Línies Aèries considera que crear una zona estèril als aeroports és una de les opcions més factibles per al futur. La idea és fer-hi un control sanitari, en el qual es prengui la temperatura dels passatgers i els puguin fer una prova de la COVID-19. Segons l’Associació, això comportaria que els processos a l’aeroport fossin més lents, però ho acabaríem interioritzant, com ja va passar, per exemple, amb les mesures de seguretat que s’hi van instaurar després de l’11S.

Amb això, les aerolínies volen deixar clar que no necessàriament s’haurà de reduir l’aforament dels avions.
AENA de moment no es pronuncia ni a favor ni en contra de les zones estèrils als aeroports. Esperen que les autoritats decideixin quines passes i protocols s’han de seguir. De tota manera, un Grup de Recuperació Operativa de l’operador aeroportuari fa feina per decidir quines mesures poden emprendre en un futur. L’objectiu és que els passatgers tornin a tenir confiança a volar i es puguin recuperar els nivells de trànsit anteriors a la crisi.

Davalla un 94% l’activitat als aeroports de tot l’Estat

El sector del transport és dels més afectats per la crisi. A Espanya, durant l’estat d’alarma, la mobilitat aèria ha disminuït un 94% i la portuària, un 97%. Per refer-se d’aquest cop, Espanya, França, Itàlia i Alemanya faran front comú. El representant espanyol a la propera videoconferencia de ministres de transport de la Unió Europea, que tindrà lloc aquest dimecres, demanarà que es garanteixin inversions per fomentar la recuperació econòmica del sector.

27/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris