X

Les aerolínies reclamen bonificacions addicionals a les tarifes aeroportuàries

El ministre Ábalos assegurar que aquestes empreses es beneficiaran del fons de 10.000 milions d'euros del pla de rescat de la Covid-19

11/07/2020

Les aerolínies reclamen bonificacions addicionals a les tarifes aeroportuàries

L’Associació de Línies Aèries (ALA) advoca per bonificacions addicionals a les tarifes aeroportuàries que no estiguin condicionades a l’activitat de les companyies aèries, sinó que s’apliquin a la totalitat de les operacions sense un llindar mínim.

Aquestes mesures addicionals, que haurien d’incloure entre altres també la tarifa de passatgers, podrien ser sufragades amb part dels fons del pla de resposta a la crisi de la Comissió Europea, o fins i tot utilitzant els prop de 600 milions d’euros de dividends de l’exercici 2019 que li correspondria rebre a l’Estat espanyol en cas que AENA finalment decidís el seu repartiment. En tots dos casos es beneficiaria al sector sense afectar el resultat de l’operador aeroportuari, molt afectat per la pandèmia.

Les aerolínies reiteren la necessitat de línies de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) que ajudin a la liquiditat de les empreses amb condicions d’aval que “puguin mínimament acostar-se a les dels seus competidors europeus”.

Quant als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) de força major, insisteixen és que és necessari que siguin ampliats fins al 31 de desembre i fins i tot fins al 31 de març de 2021.

Respecte al fons de 10.000 milions articulat pel Govern per a rescatar a aerolínies amb problemes de solvència, fonts d’ALA van indicar que es tracta d’una decisió que correspon prendre a les aerolínies de manera individual.

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va explicar dimarts passat a la roda de premsa posterior al consell de ministres que les aerolínies es veurien beneficiades del fons de 10.000 milions per a ajudar a les empreses viables amb problemes de solvència derivats de la crisi de la Covid-19.

Ábalos va assegurar que “fins ara tot funciona a petició i sol·licitud” de les companyies, per la qual cosa el Govern atendrà les sol·licituds d’ajuda que realitzin les companyies. La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), dependent del Ministeri d’Hisenda, és l’encarregada de gestionar aquest fons.

11/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT