X

Les agencies de lloguer vacacional de Pollença preveuen una ocupació del 20 per cent aquest cap de setmana

A l'espera dels visitants, les terrasses de bars i restaurants només ocupen un 40 per cent de la superfície de la plaça Major

26/06/2020

Les agencies de lloguer vacacional de Pollença preveuen una ocupació del 20 per cent aquest cap de setmana

A Pollença, les entrades de turistes a cases, finques i xalets de lloguer vacacional solen ser en dissabte.

Els 1.500 habitatges de lloguer vacacional, que suposen unes 4.500 places turístiques a Pollença, arribaran a una ocupació d’entre un 15 i un 20 per cent durant aquest cap de setmana, segons les agències que es dediquen a la gestió d’aquest tipus de turisme. “El mes de juny és a punt d’acabar i aquest percentatge d’ocupació es correspon amb el que habitualment hi ha durant els mesos de febrer i de març, però ja és qualque cosa, i ens hem d’animar”, explica Miquel Cifre, responsable d’una agència de serveis turístics.

Els dissabtes sol ser el dia de les entrades de turistes a les cases, finques i xalets vacacionals que hi ha al terme de Pollença. Tot i això, avui ja han arribat alguns turistes amb reserves. “Entre avui i demà ens entraran els turistes d’una quarentena de cases de lloguer, i això representa unes 240 persones. A diferència d’altres estius, enguany els britànics tendran poca presència a causa de la COVID 19. En canvi, s’incrementarà el nombre de turistes alemanys, austríacs o d’altres procedències, com són els polonesos”, explica Cifre.

Terrasses a la plaça Major

A l’espera de l’arribada de visitants estrangers, la plaça Major de Pollença presenta una imatge poc habitual durant l’estiu. De la dotzena de bars i restaurants que hi ha a la plaça, no arriben a la meitat els que tenen obert. Pep Llompart, propietari del cafè de Can Moixet, assegura que ells “tenen molt de clients locals, però sense els estrangers, les vendes s’han reduït moltíssim”.

Això fa que només un 40 per cent de la superfície de la plaça Major estigui ocupada per taules i cadires. Ja hi ha, però, molts d’establiments que es preparen per obrir, previsiblement el primer cap de setmana de juliol.

26/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT