mallorca

Les agencies de lloguer vacacional de Pollença preveuen una ocupació del 20 per cent aquest cap de setmana

A l'espera dels visitants, les terrasses de bars i restaurants només ocupen un 40 per cent de la superfície de la plaça Major

A Pollença, les entrades de turistes a cases, finques i xalets de lloguer vacacional solen ser en dissabte.


Els 1.500 habitatges de lloguer vacacional, que suposen unes 4.500 places turístiques a Pollença, arribaran a una ocupació d’entre un 15 i un 20 per cent durant aquest cap de setmana, segons les agències que es dediquen a la gestió d’aquest tipus de turisme. “El mes de juny és a punt d’acabar i aquest percentatge d’ocupació es correspon amb el que habitualment hi ha durant els mesos de febrer i de març, però ja és qualque cosa, i ens hem d’animar”, explica Miquel Cifre, responsable d’una agència de serveis turístics.

Els dissabtes sol ser el dia de les entrades de turistes a les cases, finques i xalets vacacionals que hi ha al terme de Pollença. Tot i això, avui ja han arribat alguns turistes amb reserves. “Entre avui i demà ens entraran els turistes d’una quarentena de cases de lloguer, i això representa unes 240 persones. A diferència d’altres estius, enguany els britànics tendran poca presència a causa de la COVID 19. En canvi, s’incrementarà el nombre de turistes alemanys, austríacs o d’altres procedències, com són els polonesos”, explica Cifre.

Terrasses a la plaça Major

A l’espera de l’arribada de visitants estrangers, la plaça Major de Pollença presenta una imatge poc habitual durant l’estiu. De la dotzena de bars i restaurants que hi ha a la plaça, no arriben a la meitat els que tenen obert. Pep Llompart, propietari del cafè de Can Moixet, assegura que ells “tenen molt de clients locals, però sense els estrangers, les vendes s’han reduït moltíssim”.

Això fa que només un 40 per cent de la superfície de la plaça Major estigui ocupada per taules i cadires. Ja hi ha, però, molts d’establiments que es preparen per obrir, previsiblement el primer cap de setmana de juliol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Primera jornada de l’espectacle de llum i música: ‘Palma, una abraçada de llum’

Cal inscriure's prèviament a la pàgina web de l'Ajuntament i les places són limitades

Una tercera part dels bars de Palma ha estès les seves terrasses cap als llocs d’aparcament

S'han ampliat 1.003 terrasses, dels devers 3.000 bars de Palma. Una mesura provisional mentre duri la pandèmia

Cap de setmana amb les àrees recreatives de l’Ibanat obertes

Patrulles de l'Institut Balear de la Natura vigilen que la gent en faci cas, però a vegades hi ha descuits

Fornalutx registra el primer cas de coronavirus des que començà la pandèmia

L'Ajuntament rerpartirà un paquet de mascaretes a totes les llars del poble