economia

Les agències de viatge: “Estam molt enfora de tornar a la normalitat. En el 2022 encara no recuperarem l’activitat del 2019”

A 31 d'agost d'enguany, la baixada de facturació és del 65%


Les agències de viatge no aixequen el cap malgrat que altres sectors de la cadena turística ja han iniciat el camí de la recuperació. Si en el 2020 amb el confinament i les restriccions per la COVID varen perdre un 80 per cent de facturació, a 31 d’agost d’enguany encara es troben per sota dels nivells del 2019 en un 65 per cent. En una setmana on en el Debat de Política General el Govern ha afirmat que en el 2022 les Illes lideraran la sortida de la crisi econòmica, Xisco Mulet, president d’AVIBA afirma: “Nosaltres les agències estam molt enfora de tornar a la normalitat”. De fet, no són optimistes de cara a l’any vinent: “En el 2022 encara no recuperarem l’activitat del 2019. Si arribam al 60 o 70% de facturació podrem estar contents”. Mulet no creu que fins al 2023 tornin a xifres d’abans de la pandèmia.

Les causes

La seguretat sanitària i les restriccions a l’hora de viatjar a moltes destinacions internacionals com els Estats Units o Àsia encara han fet enguany que les vendes de les agències de viatge estiguin molt per sota d’un any normal. El que més s’ha venut han estat viatges de proximitat entre illes i a la península que deixen molt pocs doblers a la caixa. No s’han venut creuers ni llargues distàncies. Segons Mulet, l’import de les vendes han baixat molt per operació i els paquets turístics i els viatges en grup s’han venut molt poc.

Els ERTO

Segons dades de Turespaña, les agències de viatge a tot l’estat han perdut 3.307 treballadors en el darrer any. El creixement de l’ocupació a les agències respecte juny només ha augmentat un 1,3% mentre que a l’hoteleria ho ha fet un 7,4% i altres sectors un 22%. De la cadena turística, les agències són els que tenen més treballadors de plantilla en ERTO. Mulet assegura que a les Illes fa pocs mesos un 50% dels treballadors estaven encara en ERTO i que malgrat que pot haver baixat un poc ara, la xifra encara és molt significativa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Desapareixen les associacions de consumidors: quatre en els darrers tres anys

Ara mateix només en queda una, Consubal, que tampoc les té totes per a poder continuar fent feina

Les agències de viatges de Menorca superen les vendes de vols de l’any 2019

Els menorquins inicien, amb el pont de la Constitució, un mes ple de viatges

Divergència d’opinions entre els restauradors de Mallorca el primer dia de l’obligació del passaport Covid

Mentre alguns consideren que no tenen prou mitjans per acomplir la norma, d'altres ho veuen una mesura justa i necessària...

Primer cap de setmana a Formentera amb els quiosquets de platja tancats

Davant la nova licitació, no saben si podran oferir el servei de manera continuada durant l'hivern