societat

Continuen les aglomeracions a la Serra de Tramuntana durant els caps de setmana

Els batles de la zona es continuen queixant de l'afluència de persones i vehicles


Tot i que la neu ja s’ha fos, les visites als espais naturals es consoliden com a oferta d’oci per a una part important de la societat. Això fa que les aglomeracions continuïn produint-se tot sovint a la serra mallorquina.

Setmanes després que es posàs en marxa un grup de coordinació per gestionar la saturació a les carreteres de la Serra de Tramuntana, els batles de la zona es continuen queixant de l’afluència de persones i vehicles. Segons alguns batles, aquest grup s’ha convertit en el lloc on manifestar la problemàtica que hi ha en els límits de cada terme, però asseguren que poques vegades reben solucions per part d’Emergències del Govern.

“Tenim dues carreteres, la carretera d’Alaró a Bunyola i la carretera de Lloseta, que puntualment tenen problemes, amb ciclistes o amb vehicles mal intencionats. Aquí nosaltres ja no tenim competències, no podem sancionar. Què demanaríem? Que la Direcció General de Trànsit, a través de la Guàrdia Civil, també vengués una mica per aquí”, diu el batle d’Alaró, Llorenç Perelló.

Al municipi d’Alaró, l’accés al castell o el camí de ses Artigues són alguns dels punts més massificats. La carretera que va d’Alaró a Bunyola, i que passa per Orient ha vist incrementar molt l’afluència de persones que van a veure el salt d’aigua del Freu.

Per accedir al salt des Freu, l’Ajuntament de Bunyola fa una proposta al Departament de Carreteres del Consell: crear un bus llançadora com passa a Formentor. Així ho explica el batle de Bunyola, Andreu Bujosa.

L’opinió dels batles de la Serra és coincident en aquesta qüestió. Així també es manifesta el batle d’Escorca, qui denuncia que els vehicles d’emergències no poden arribar al municipi quan es produeixen aquesta mena d’embossos. “Nosaltres entenem que tots els mallorquins i mallorquines vulguin venir a visitar la neu, però no podem ser tots al mateix lloc i al mateix moment. Els cotxes queden saturats a la carretera, un problema greu per seguretat”, assegura el batle d’Escorca, Antoni Solivelles.

Tot i que la neu ara ja s’ha fos, es consoliden les visites als espais naturals com a oferta d’oci per a una part important de la societat.


El Consell de Mallorca demana als ciutadans que evitin anar a la serra de Tramuntana
Talls i controls de trànsit a la serra de Tramuntana

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Troben el cadàver d’un home a Cala Major que feia 5 anys que era mort

Els veinats van alertar a la Policia Local sobre les 17.00 hores d'aquest dimecres perquè feia temps que no veien...

L’app PsiCovid: el botó vermell dels professionals sanitaris esgotats per la pandèmia

En 14 dies s'aprecien millores en els símptomes més comuns entre aquests professionals: depressió, ansietat, estrès agut, estrès posttraumàtic i...

Antonio Oliver, cap de microbiologia de Son Espases: “Si hi ha una quarta onada, serà de la variant britànica”

Més de 100 dels casos setmanals del total de les illes són d'aquesta variant. Això suposa un 40% del total...

Salvem Portocolom demana que el moll es restauri respectant els elements patrimonials

Ports de les Balears s'ha reunit aquest dimecres amb la plataforma per parlar de la reforma del Passeig