X

Les aigües mal depurades podrien ser la causa de la proliferació de microalgues a Cala en Porter

L'Ajuntament d'Alaior investiga el motiu pel qual aquesta platja torna verda durant l'estiu, ja que les altes temperatures no semblen ser-ne la raó suficient

02/01/2020

Les aigües mal depurades podrien ser la causa de la proliferació de microalgues a Cala en Porter

Alaior investiga el motiu pel qual la platja de Cala en Porter torna verda durant l’estiu. La bomba de propulsió submarina per remoure l’aigua, que es va instal·lar a principis de la temporada passada, no ha donat els fruits que esperaven. Les altes temperatures no semblen ser-ne la raó suficient i l’Ajuntament intenta trobar l’origen d’aquest fenomen per posar-hi solució.

Aquest dijous, la temperatura del mar és de 16 graus a la platja Cala en Porter. Amb aquestes baixes temperatures, les microalgues no proliferen. Però a l’estiu, amb la calor es produeixen les condicions idònies perquè l’aigua es tenyeixi de verd. Això sí, no ocorre a totes les platges.

Aquest és l’aspecte que presenta la platja de Cala en Porter durant l’estiu. Les altes temperatures i la poca profunditat són les causes d’aquest color. Tot i que a principis de la temporada passada, l’Ajuntament hi va instal·lar una bomba de propulsió submarina per moure’n l’aigua i convertir-la en cristal·lina, l’aigua continua tornant verda.

L’objectiu és descobrir per què la platja torna verda quan fa molta calor. Quin és l’origen de la microalga i com es pot resoldre. Tot i que, de moment, tots els estudis determinen que es tracta d’un fenomen natural, i que no suposa cap perill per a la salut de les persones. Per la seva banda, el GOB considera que es deu a una sobreexplotació de les depuradores que acaben duent l’aigua mal depurada al mar.

Es tracta d’una problemàtica creixent que no només afecta Cala en Porter. Alcalfar i Cala Blanca són altres nuclis on l’aparició d’aquestes microalgues és habitual des de fa anys.

02/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT