X

Les ajudes al sector lacti de Menorca continuaran, però amb canvis per incentivar la modernització

Les ajudes del PROVILAC funcionaran per trams i beneficiaran més els llocs que apostin per la digitalització

12/12/2023

Les ajudes al sector lacti de Menorca continuaran, però amb canvis per incentivar la modernització

Les ajudes per al sector lacti de Menorca continuaran l’any que ve, però amb canvis importants. La Conselleria d’Agricultura vol incentivar que els pagesos introdueixin més elements de modernització als llocs. Hi haurà un tram d’ajudes per a tots de manera general, però uns altres trams que aniran en funció dels compromisos que assoleixin.

Fernando Fernández, director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural: “Uns compromisos que hauran de fer tant sí com no l’any que ve perquè tenen a veure amb la digitalització obligatòria de la PAC. Simplement demanem que ho avancin i que els ajudarem per això; els que ho facin cobraran un extra, estem plantejant una subvenció per trams. Una part per tots, però també trams en funció dels compromisos”.

L’anunci ha tranquil·litzat el sector, que temia la desaparició del pla PROVILAC. Un dels compromisos que els demanen és que elaborin un pla d’empresa, un projecte empresarial per a cada explotació del sector làctic, en què s’expressin les necessitats per poder acollir-se a ajudes i fer inversions. Ja no se subvencionarà només per litre de llet produït i se cercaran altres fórmules per ajudar el sector.

Marga Llambias, secretària general Unió de Pagesos: “Pensàvem que no hi hauria res, per poc que sigui tot fa. Van cap a mirar de millorar la part tècnica, per exemple els programes de cartilles que tot sigui digital…”.

Agricultura també s’ha pronunciat sobre els tres milions de litres que deixarà de comprar La Payesa i que poden acumular-se en estoc de nou al mercat. Han demanat responsabilitat als industrials perquè no abaixin preus. “És el moment de mantenir el preu de la llet, això és la primera qüestió”, ha assegurat Fernández.

Agricultura ha dit que està treballant per assolir recol·locar els tres milions de llet a l’estructura productiva del sector de Menorca.

12/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris