economia

Les ajudes de lloguer del 2019 arriben aquest dilluns

Entre aquest dilluns 4 i dimarts 5 rebran ja l'ingrés 377 persones, per un import de gairebé 800.000 euros


La Conselleria de Mobilitat i Habitatge iniciarà aquest dilluns el pagament de les ajudes ordinàries de lloguer de 2019 i completarà l’abonament de la convocatòria extraordinària de 2018. Les ajudes es començaran a pagar aquest dilluns i el procés es prolongarà fins a mitjan mes de maig.

En aquest sentit, ha calculat que entre aquest dilluns 4 i dimarts 5 rebran ja l’ingrés 377 persones, per un import de gairebé 800.000 euros. Aquestes primeres ajudes, ha explicat, corresponen a aquells expedients que s’han pogut revisar completament, reuneixen tots els requisits i, a més, van aportar el número de compte.

Quant a la resta d’expedients, ha assenyalat, s’estan acabant de revisar i introduint els números de compte, per la qual cosa es faran diversos pagaments successius dins del mes de maig.

D’aquesta manera, ha posat l’accent, el Govern ha decidit accelerar la materialització de les ajudes de 2019 i s’atorgaran a tots els sol·licitants que, a priori, compleixen els requisits fixats a les bases de la convocatòria de les ajudes de 2019 que es va tancar el mes de novembre passat.

Amb tot, ha recordat, un total de 5.197 famílies van presentar la sol·licitud per a les ajudes de 2019 i el pressupost total destinat a aquestes és de 8,2 milions.

En total, ha matisat, quan es conclogui el pagament de les ajudes de 2019 aquest mes de maig, la Direcció General d’Habitatge haurà abonat un total de nou milions d’euros a les famílies per al pagament de lloguers.

D’altra banda, quant a la convocatòria extraordinària de 2018, ha comunicat que 244 persones en situació de vulnerabilitat -per comptar amb uns ingressos inferiors a 5.550 euros anuals- rebran l’ajuda entre el dilluns 4 i el dimarts 5. Seran un total de 477.757 euros, que suposen una mitjana de 1.960 euros per sol·licitant.

Igualment, ha afirmat, s’han esmenat problemes que hi havia amb les sol·licituds de 13 persones que també rebran aquest dissabte l’ajuda que tenien arracada de 2018.

Amb tot, ha indicat que de la convocatòria de 2018, restaven pendents algunes peticions i 232 famílies ja van rebre l’ajuda el passat dia 15 d’abril, per un import total de 313.114 euros.

AJUDES EN MATÈRIA DE LLOGUER 2020:

En paral·lel a l’inici del pagament d’ajudes ordinàries de lloguer de 2019 i del qual completarà l’abonament de la convocatòria extraordinària de 2018, la Conselleria ha donat a conèixer que la Direcció General d’Habitatge treballa per publicar com més aviat millor la convocatòria ordinària d’ajudes de lloguer de 2020.

També, ha assegurat, per tramitar les ajudes de l’Estat per a l’habitatge, tant les específiques per a afectats per la COVID-19 com els microcrèdits per a pagar el lloguer. En aquest últim cas, la Conselleria assessorarà però el tràmit s’haurà de fer amb entitats bancàries.

Amb tot, la Conselleria ha habilitat el telèfon 900 10 79 20 per informar els ciutadans de les ajudes en matèria d’habitatge en tràmit i de totes les acordades pel Govern de l’Estat, a més de resoldre els dubtes que puguin tenir. Igualment, també es pot trobar informació en l’enllaç coronavirus.caib.es.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector de la dependència inicia mobilitzacions

CCOO reclama que es desbloquegi la negociació del conveni col·lectiu

El preu del butà es dispara: 16,13 euros la bombona

Just el dia abans que l'electricitat assoleixi el segon preu més car de la història

Per què la gent abandona cotxes al carrer?

L'abandonament s'ha disparat, sobretot a Palma, i molts ho fan perquè no poden pagar la reparació o deuen impostos

El balanç de final de temporada: difícil allargar més enllà d’octubre

Platja de Palma pot avançar una o dues setmanes el tancament d'hotels