X

Les apostes de Bestard i Cabotá als premis Goya

'La societat de la neu' i '20.000 espècies d'abelles', principals candidates de la 38a edició dels premis Goya. La gala se celebra aquest dissabte a Valladolid

09/02/2024

Mercè Valero

Els cineastes mallorquins Toni Bestard i Marcos Cabotá formen part del miler d’acadèmics que han votat en els premis Goya, que s’entregaran dissabte a Valladolid.

Marcos Cabotá aposta per ‘La societat de la neu’ com a millor pel·lícula. Considera que l’empenta que li dona estar nominada als Òscars pot ser clau. La pel·lícula de Bayona té 13 nominacions als Goya.

Toni Bestard, en canvi, creu que se’n durà els premis tècnics, mentre que creu que el guardó a millor pel·lícula estarà entre ‘20.000 espècies d’abelles’, que té 15 nominacions, i ‘Cerrar los ojos’, que en té 11.

També en té 11 ‘Saben aquell’, el biopic sobre Eugenio. Per a Cabotá, aquesta podria ser la gran sorpresa, mentre que Bestard té els ulls posats en ‘Upon entry’. “És una meravella”, assegura.

Bestard serà aquest dissabte a Valladolid, a la gala dels Goya, tot i que sigui “un poc avorrida”. Cabotá, per motius personals, ho seguirà des de ca seva. “A més, enguany, estic un poc ‘picat'”, confessa. Tenia dues pel·lícules candidates, i considera que almanco ‘Sonic Fantasy’ podria haver estat nominada. Però ho accepta amb resignació. Hauria estat la seva tercera nominació.

09/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris