X

Les autoritats sanitàries de Balears insisteixen en l’obligació de dur mascareta sobretot en espais tancats

A partir de demà serà obligatòria a Catalunya encara que es pugui mantenir la distància de seguretat

08/07/2020

Les autoritats sanitàries de Balears insisteixen en l’obligació de dur mascareta sobretot en espais tancats

Laura Marcos

La mascareta serà obligatòria a Catalunya -a totes bandes- a partir de demà, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. Volen aturar el ritme de contagis. A les Illes, com a la resta del país, encara no són tan estrictes, però les autoritats sanitàries insisteixen en la importància i l’obligació de dur la mascareta posada, sobretot en llocs tancats, plens de gent i amb poca ventilació.

Si miram l’interior d’un bus de l’EMT, veurem com tothom du posada la mascareta. És una mesura obligatòria en “la nova normalitat” i sembla que els usuaris ho tenen clar. Això sí, no tots pensen que sigui necessària. Excepte en una minoria de casos, es respecta la normativa i la gent puja a l’autobús amb la màscara. Sobretot després de l’aparició de nous brots arreu d’Espanya.

Sembla que la fi del confinament i l’entrada de turistes ha generat que una part de la població s’hagi relaxat davant les mesures de seguretat, com la distància mínima interpersonal o l’ús de la mascareta. En alguns sectors, com el de les estacions de servei, el fet de ser moltes vegades un lloc de pas no ha ajudat en aquest sentit.

En els casos en què els clients no segueixen les mesures de seguretat, són els empleats els que han d’insistir en les normes, perquè, recordem-ho, la desescalada ha acabat, però no així la COVID-19. A més, l’OMS ha reconegut en les darreres hores que és possible que el virus es pugui transmetre per l’aire en espais tancats, plens de gent i amb poca ventilació.

08/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris