societat

Les auxiliars de geriatria de les Illes reivindiquen millores laborals

El juliol va firmar-se el conveni de dependència a escala nacional

Les+auxiliars+de+geriatria+de+les+Illes+reivindiquen+millores+laborals

Les auxiliars de geriatria de les Illes, unes 3.500 segons UGT, es queixen de les condicions laborals que tenen en algunes residències geriàtriques o amb places concertades. Reclamen que augmentin les ràtios de professionals i que no els facin fer feines que no els són pròpies, per tenir més temps per dedicar als residents.

Dues auxiliars de geriatria a una residència privada de Mallorca amb places concertades afirmen que el sector pateix precarietat. Reclamen un increment de les plantilles per poder donar l’abast amb tota la feina que tenen per davant.

UGT defensa que, tal com ha passat amb el col·lectiu de les cambreres de pisos a hotels, es reconeguin les malalties professionals que pateixen les auxiliars. Comissions Obreres posa l’èmfasi en els sous baixos que cobren les professionals a les residències privades, així com en la manca de mitjans tècnics necessaris per fer la feina.

El juliol va firmar-se el conveni de dependència a escala nacional. Segons Comissions Obreres, el document dona seguretat a les professionals, i fixa categories i funcions. Però el sindicat UGT no va firmar el document perquè, segons assegura, no suposa millores reals per a les auxiliars de geriatria i inclou que puguin fer tasques de neteja a requeriment de l’empresa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Exhaurida tota la mel de Menorca

La manca de productors professionals i la poca pluja d'enguany fan que la producció sigui molt reduïda

El Govern multa amb 444.000 euros tres camps de golf de Mallorca per ús il·legal d’aigua

L'empresa Golf Son Gual SL s'emporta la sanció més greu: haurà de pagar 415.800 euros

Un avis sobre uns joves armats causa l’alarma a la processó de Dijous Sant a Sineu

Les autoritats no descarten que es tractés d'una "bretolada" per part de joves amb armes falses

Processó de Jesús del Natzaret a Formentera

La imatge va sortir des de l'església i va recórrer els carrers de Sant Ferran acompanyada de la banda de música i de desenes de persones