X

Els avantatges del jardí mediterrani fet de plantes autòctones

No té una instal·lació de reg per degoteig o aspersió, tan sols aixetes repartides per tot l'espai per regar la planta només quan ho necessiti

01/07/2022

Els avantatges del jardí mediterrani fet de plantes autòctones

Ariadna Alfonso

Visitam un jardí fet exclusivament amb plantes autòctones, típicament mediterrani, on es prioritza la vegetació d’aquest clima, i que no té una instal·lació de reg per degoteig o aspersió, tan sols aixetes repartides per tot l’espai per regar la planta només quan ho necessiti.

Salvador Canyís, paisatgista i mestre jardiner, té clar els beneficis d’apostar per les plantes mediterrànies, amb un cost baix en relació amb el manteniment. “Hi ha les plantes bàsiques, la mata, l’alzina, la camamil·la, l’olivella, etc. I després hi ha altres espècies vinculades a l’hort, com les carxoferes. I també hi ha altres espècies de clima mediterrani, però d’altres regions del món, de Sud-àfrica, zones de baixa Califòrnia, etc. Plantes que no tenen una parada estival i donen un toc de color”, explica.

La planta mediterrània és la pròpia del clima on vivim, fet que fa que sigui més resistent a malalties i plagues. També necessiten manco aigua i menys manteniment.

Respecte de les plantes espontànies, Salvador Canyís també aposta per mantenir-les en l’espai sempre que sigui possible i que s’ha de tenir en compte el canvi climàtic en la creació dels jardins.

01/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris