X

Augmenten un 10% les violacions a les Illes Balears en el segon semestre d’enguany

Concretament, de gener a juny es varen denunciar 23 casos

08/08/2018

Augmenten un 10%25 les violacions a les Illes Balears en el segon semestre d’enguany

Balears és la comunitat amb major taxa de criminalitat amb 65 infraccions penals per cada 1.000 habitants. També és la comunitat on les violacions han augmentat un 10% en el segon semestre d’enguany.

Són xifres que ha donat a conèixer el Ministeri de l’Interior en l’estadística del primer semestre d’aquest 2018. Un balanç que també posa de manifest que també s’han incrementat els delictes denunciats a les illes: n’hi ha un 1,7 % més que en el mateix període de l’any passat. Això sí, un increment inferior al que es registra a la resta de l’Estat, on la criminalitat ha crescut un 2,7 % en un any.

En el que duim d’any, a les Balears, s’han denunciat més de 30.000 infraccions penals: 24.000 a Mallorca, 5.000 a Eivissa, i 1.300 a Menorca. Les que més han crescut en un any han estat els robatoris amb força a domicilis: en els primers sis mesos de l’any es varen denunciar prop de 2.000, un 20% més que al primer semestre de 2.017.  També creix en la mateixa proporció les denúncies relacionades amb tràfic de drogues: més de dues centes a l’arxipèlag. En canvi, es mantenen estables els homicidis: enguany s’han registrat 3 consumats i d’altres 12 en grau de temptativa, exactament els mateixos que l’any passat. A més, en aquest primer semestre d’any també s’ha denunciat a l’arxipèlag un segrest, quan de gener a juny de l’any passat no es va denunciar cap.

També destaquen en aquesta mar de xifres els delictes contra la llibertat sexual. Especialment les violacions, que han augmentat prop d’un 10%. De gener a juny es varen denunciar concretament 23 casos. A més, també es varen detectar altres 230 delictes relacionats amb la llibertat i la protecció de la sexualitat, un 20% més que un any enrere.

08/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT