societat

Les Balears disposen de material sanitari per fer front a la COVID-19 durant els pròxims quatre mesos

En total han arribat 12 avions amb 350 tones de material sanitari i està previst que arribin 5 avions més en les properes setmanes

Les+Balears+disposen+de+material+sanitari+per+fer+front+a+la+COVID-19+durant+els+pr%C3%B2xims+quatre+mesos

Des de l’inici de la crisi del coronavirus, han arribat a les Balears 12 avions de la Xina amb material sanitari, el darrer, ahir al vespre. En la majoria de casos són avions de càrrega però també comercials, com aquest, que en lloc de passatgers transporten capses. Amb cada avió arriba una mitjana de 20 tones de mascaretes, guants, ulleres i granotes de protecció. Un autèntic repte per als serveis aeroportuaris de Palma.

Una vegada que s’ha revisat l’inventari, comencen els tràmits d’importació. El Govern ha comprat el material a sis fàbriques de Xangai i s’ha de comprovar que no és defectuós. En total han arribat 350 tones de material sanitari que s’han distribuït als magatzems de l’IB-Salut escortats per la Guàrdia Civil. Per guardar tot el material, Salut ha passat a tenir d’un a cinc magatzems, dos d’ells llogats. La conselleria ha comprat 9 milions de mascaretes i té en estoc 17 milions de guants. De fet, els professionals sanitaris tenen garantit el material de protecció durant els pròxims 4 mesos.

Està previst que arribin 5 avions de càrrega més en les pròximes setmanes. De moment, el Govern ha destinat 40 milions d’euros per a l’adquisició i el transport del material.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica