economia

Les Balears es beneficiaran de més de 7 milions d’euros del PREE

Es tracta d'ajuts directes per a edificis construïts abans de 2007

Les+Balears+es+beneficiaran+de+m%C3%A9s+de+7+milions+d%27euros+del+PREE

Les Balears es beneficiaran de més de 7 milions d’euros del Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis, PREE, que per primera vegada serà gestionat per les Comunitats Autònomes. A més, els consumidors acreditats com a vulnerables, tendran un 15 per cent addicional en el percentatge de la subvenció.

Es tracta d’ajuts directes per a edificis construïts abans de 2007. Cobreix el 35 per cent de l’actuació i abasta millores de l’eficiència energètica o de l’eficiència en la il·luminació dels immobles. En aquest cas, l’ajut arriba al 15 per cent.

El Govern calcula un moviment econòmic mitjà de 28 milions d’euros. Però Aitor Urresti, director general d’Energia i Canvi Climàtic, ha afirmat que “poden arribar a 40 o 50 milions”. Segons el Govern, aquest moviment econòmic contribuirà a la creació de nous llocs de feina.

El conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha explicat que es tracta de “llocs de feina especialitzats en altres sectors que estan al voltant de la construcció, de la rehabilitació en aquest cas”.

La convocatòria es publicarà al setembre i es poden presentar, entre d’altres, comunitats de propietaris i comunitats d’energies renovables, així com propietaris d’edificis. L’executiu anima també el sector turístic a presentar-s’hi, per fer les instal·lacions hoteleres més sostenibles.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern espanyol prepara una prestació específica per als fixos discontinus

a ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha dit en una entrevista que és una petició que li varen fer els...

El turisme de luxe intenta resistir malgrat una davallada del 70%

Bodega Can Axartell, Legends Cup i Jardins d'Alfàbia, premiats per fomentar el turisme de qualitat

Madrid veu viable que Menorca tengui corredors segurs amb els seus principals mercats emissors

El Govern balear també s'hi apunta perquè cada illa pugui mantenir connexions amb els països que millor els hi funcionen

Adnea reclama més espai portuari per a les empreses de reparació i manteniment

Es tracta d'una nova associació d'empreses i autònoms del sector nàutic