política

Les Balears esperen que la comissió bilateral amb l’Estat sobre el REB es convoqui “molt aviat”

Després de la reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, Armengol ha asseyalat que les Illes treballen "braç a braç" amb l'Estat perquè els Pressupostos Generals incloguin el factor d'insularitat

El president espanyol, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest dimarts amb Armengol en el Consolat de Mar després de despatxar amb el rei en el Palau de Marivent. / M.A. Serra


La presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha assegurat que el Govern treballa amb l’executiu central perquè els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022 contemplin el factor d’insularitat de les Balears i avancin en el compliment del Règim Especial i que espera que la bilateral del REB pugui ser “molt aviat”.

El president espanyol, Pedro Sánchez, s’ha reunit aquest dimarts amb Armengol en el Consolat de Mar després de despatxar amb el rei en el Palau de Marivent i el REB és una de les qüestions que han abordat en una reunió que la mandatària ha qualificat de “llarga, intensa i fructífera”.


Sánchez: “El repartiment de fons europeus a les Illes està garantit fins que acabi la pandèmia”

Entre els reptes de futur, Armengol ha citat tant el Pressupost General de l’Estat com els Pressupostos de la Comunitat, en els quals ja s’està treballant. “Amb la necessitat que els pròxims Pressupostos de 2022 del Govern d’Espanya ja contemplin el factor d’insularitat i anem avançant en el compliment del Règim Especial”, ha precisat la presidenta.

“En el factor d’insularitat treballem braç a braç amb el Ministeri d’Hisenda perquè pugui existir”, ha afegit, i quant a la part de fiscalitat del REB ha indicat que es continua negociant “el moment oportú per a aprovar i tramitar el projecte de llei”.

Armengol ha afegit que el Govern treballa amb el nou secretari d’estat d’Economia per a explicar-li la realitat de Balears i encara no té una conclusió de quan es podrà tramitar aquest projecte de llei que ha qualificat d'”absolutament necessari” i que ha tornat a reivindicar al president Sánchez.

“Sobre la comissió bilateral, estem treballant de manera informal amb el Ministeri d’Hisenda i quan tinguem un acord el plantejarem en la comissió bilateral. Estem molt esperançats en què sigui molt aviat”, ha dit Armengol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili es compromet a intentar reintegrar el Pi com a nou president de la formació

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...