economia

Les Balears, la comunitat que més creix econòmicament el 2017

El Govern sitúa l'increment del PIB en el 3,8% el 2017


Les Balears han tancat l’any 2017 amb un creixement econòmic del 3,8%. És l’increment més important de l’Estat i, segons les previsions del Govern, enguany es mantindrà aquesta tendència positiva amb un increment del PIB del 3,4%. L’executiu assegura que el creixement econòmic anirà acompanyat d’una millora salarial i de la creació de nous llocs de feina. De fet, augura que els convenis de comerç i d’hostaleria seran els responsables de la millora del poder adquisitiu dels treballadors. Un fet que permetrà incrementar el consum intern.

Els primers indicadors de 2018 reflecteixen més despesa turística, més afilicacions a la Seguretat Social i, sobretot, un fort increment dels habitatges visats. “Es produeix per tercer any consecutiu un increment del PIB per càpita, en aquest cas del 2,3%. Per tant, no només és un creixement global sino un creixement que, tenint en compte la població que tenim, ens permet aquest marge redistributiu. I, per tant, obrir aquest creixement que permeti un augment del benestar”, ha explicat el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou.

Per sectors, el turisme continuarà molt fort però amb un creixement una mica més moderat . La construcció també manté un bon ritme, però el valor afegit encara és inferior al de l’any 2008, quan va esclatar la bimbolla immobiliària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears assumirà les repatriacions dels turistes que donin positiu per Covid-19

Es tracta d'una pòlissa d'assegurança de la qual es podrà beneficiar qualsevol visitant que s'allotgi als establiments registrats per Turisme....

Les agències augmenten la seva activitat amb el final de l’estat d’alarma

Acaben els tancaments perimetrals de les comunitats autònomes i això anima molts illencs a sortir de les Balears