economia

Les Balears lideren l’augment de l’atur a tot l’Estat

Actualment hi ha 74.293 persones sense feina, un 104 per cent més que fa un any

Les+Balears+lideren+l%27augment+de+l%27atur+a+tot+l%27Estat

Líders en increment d’atur. És la fotografia fixa de les Illes durant el mes de juny. La desocupació es duplica a Balears si la comparam amb el juny del 2019. I amb la crisi del coronavirus, els que més han patit la pandèmia són els treballadors amb contractes temporals.

En concret, en aquests moments a les Illes es comptabilitzen un total de 74.293 persones sense feina; són un 104% més que ara fa un any. Respecte del mes de maig, el nombre de desocupats ha davallat, lleugerament, un 0,5 per cent. Són 400 manco; però això no evita que les Balears siguin, amb diferència, la regió on més s’incrementa la desocupació en termes interanuals.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha dit que les xifres demostren les dificultats d’un activitat tan estacional com la turística per sortir de l’actual situació sanitària. També ha remarcat que es veu un “inici de recuperació”, però “molt lenta, molt complexa i amb moltes dificultats”.

També davalla l’afiliació a la Seguretat Social. Durant el mes de juny, s’hi han afiliat un 14,7 per cent manco de treballadors respecte al mateix mes del 2019. En total, la xifra d’afiliats és de 495.205. Durant el juny, s’han donat d’alta 8.066 treballadors, la qual cosa suposa un increment de l’1’6 per cent. Patronals i sindicats han manifestat la seva preocupació per aquestes xifres.

Les dades mostren que 95 de cada 100 llocs de feina que s’han perdut són de contractes temporals. Durant el juny, els treballadors en ERTO s’han reduït un 20 per cent, però encara hi ha 121.000 empleats a les Illes que es troben en aquesta situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern diu que la temporada no ha acabat, mentre que els hotelers es plantegen llançar la tovallola

Algunes empreses hoteleres han previst formar gabinets de crisi a partir de dilluns per decidir si han de tancar més...

Els bars de xixes entren en crisi

A Palma, alguns locals han hagut d'acomiadar personal i han perdut fins al 80 per cent de la facturació

Degoteig de cancel·lacions a Eivissa per les restriccions alemanyes a causa de la Covid 19

Aquest dissabte han arribat a l'aeroport des Codolar 8 vols procedents d'Alemanya

El sector turístic dona la temporada per morta

Els empresaris preveuen que, amb una temporada tan curta, molts negocis no podran sobreviure a l'hivern i hauran de tancar