economia

“Les Balears no tenen infraestructures per prohibir els cotxes dièsel el 2025”

Concessionaris i empreses de lloguer de cotxes celebren la suspensió mentre el Govern no insta-li endolls suficients a totes les Illes

Imatge d'arxiu. /EFE


L’Associació de Concessionaris de les Balears celebra la decisió del Govern autonòmic de suspendre sine die la prohibició de circulació dels vehicles dièsel nous a partir del 2025. L’associació, en declaracions a IB3 Ràdio, no entén la curolla del Govern de prohibir la venda d’aquests tipus de vehicles. De fet, ells asseguren que haurien de deixar que el propi mercat sigui el que faci el canvi.

Andreu Vidal, president de l’associació, reconeix que actualment els cotxes elèctrics no tenen sortida en el mercat. Només un 1% de la flota de les Balears és d’aquests tipus de cotxes, assegura. Tot i això, Vidal reconeix que, en un futur no molt llunyà, serà part majoritària.

En la mateixa línia es mostren els Rent a Cars de les Balears. Aquests amb un agreujant major: L’any que ve, si o si, un 2% de la seva flota ha de ser elèctrica segons marca la llei de Canvi Climàtic. Per això, demanen una moratòria i reconeixen que les Balears no estan preparades: manquen infraestructures.

Mantenen que ha de ser el govern el que instal·li endolls per connectar els cotxes elèctrics. Sense això, la cosa no funcionarà diu Antoni Másferrer, president de l’Associació de Rent a Car BALEVALRamón Reus, president dels petits rent a car, proposa que l’executiu instal·li illetes de 50 o 60 carregadors públics a les zones turístiques perquè així puguin implementar la seva flota elèctrica.

En la mateixa línia es mostra el delegat de l’associació d’Usuaris de Vehicles elèctrics, AUVEFelipe Temes. Reconeix que per arribar a una mobilitat sostenible elèctrica real, el govern hauria de facilitar ajudes per adquirir vehicles elèctrics.

De fet, l’anunci de la suspensió de la norma autonòmica es va fer ahir al Parlament de les Illes Balears. El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, va assegurar que, malgrat l’acord amb el Govern central, es manté el text de la norma i també la intenció que el 2025 no puguin circular vehicles dièsel de nova matriculació a les Illes. Un posicionament que ha criticat, per exemple, el diputat del PP, Antoni Costa.

Aquest acord es comunicarà al Tribunal Constitucional i es publicarà tant al Butlletí Oficial de l’Estat com al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les collites de Menorca no tenen sortida per la manca de demanda del sector hostaler

L'objectiu és col·locar tot l'excedent i aconseguir que no es desestabilitzin els preus

Les reaccions dels sindicats i dels empresaris a les dades d’atur de juliol

Demanen al Goven que s'allarguin els ERTO més enllà de la fi de la temporada i que s'exoneri les empreses...

Un 40% dels treballadors de Balears han sortit dels ERTO

80.647 persones continuen en ERTO per força major a les Illes

Globalia, Be Live Hotels i BlueBay estudien fusionar-se per crear una de les majors cadenes hoteleres d’Espanya

Les dues empreses sumen prop de 100 hotels i més de 21.000 habitacions a 15 països