economia

“Les Balears no tenen infraestructures per prohibir els cotxes dièsel el 2025”

Concessionaris i empreses de lloguer de cotxes celebren la suspensió mentre el Govern no insta-li endolls suficients a totes les Illes

Imatge d'arxiu. /EFE


L’Associació de Concessionaris de les Balears celebra la decisió del Govern autonòmic de suspendre sine die la prohibició de circulació dels vehicles dièsel nous a partir del 2025. L’associació, en declaracions a IB3 Ràdio, no entén la curolla del Govern de prohibir la venda d’aquests tipus de vehicles. De fet, ells asseguren que haurien de deixar que el propi mercat sigui el que faci el canvi.

Andreu Vidal, president de l’associació, reconeix que actualment els cotxes elèctrics no tenen sortida en el mercat. Només un 1% de la flota de les Balears és d’aquests tipus de cotxes, assegura. Tot i això, Vidal reconeix que, en un futur no molt llunyà, serà part majoritària.

En la mateixa línia es mostren els Rent a Cars de les Balears. Aquests amb un agreujant major: L’any que ve, si o si, un 2% de la seva flota ha de ser elèctrica segons marca la llei de Canvi Climàtic. Per això, demanen una moratòria i reconeixen que les Balears no estan preparades: manquen infraestructures.

Mantenen que ha de ser el govern el que instal·li endolls per connectar els cotxes elèctrics. Sense això, la cosa no funcionarà diu Antoni Másferrer, president de l’Associació de Rent a Car BALEVALRamón Reus, president dels petits rent a car, proposa que l’executiu instal·li illetes de 50 o 60 carregadors públics a les zones turístiques perquè així puguin implementar la seva flota elèctrica.

En la mateixa línia es mostra el delegat de l’associació d’Usuaris de Vehicles elèctrics, AUVEFelipe Temes. Reconeix que per arribar a una mobilitat sostenible elèctrica real, el govern hauria de facilitar ajudes per adquirir vehicles elèctrics.

De fet, l’anunci de la suspensió de la norma autonòmica es va fer ahir al Parlament de les Illes Balears. El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, va assegurar que, malgrat l’acord amb el Govern central, es manté el text de la norma i també la intenció que el 2025 no puguin circular vehicles dièsel de nova matriculació a les Illes. Un posicionament que ha criticat, per exemple, el diputat del PP, Antoni Costa.

Aquest acord es comunicarà al Tribunal Constitucional i es publicarà tant al Butlletí Oficial de l’Estat com al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Principi d’acord entre Ceconat, Martí i Bella i Consell de Menorca per reduir el parc de Son Salomó

L'ampliació ocuparà només el 39% de la superfície prevista inicialment

L’aeroport de Menorca genera el 15% de la riquesa econòmica de l’illa

En el segon trimestre del 2020, es posaran en funcionament les plaques solars de l'aparcament, que generaran 500 kW d'energia...

El 79% dels desnonaments a les Balears són per impagament de lloguer

Els jutjats illencs han executat 313 llançaments d'aquest tipus el tercer trimestre

El turisme de congressos augmenta un 30% les pernoctacions en temporada baixa a Palma

El tercer congrés Mallorca Loves MICE analitza la manera de potenciar aquest segment