SOCIETAT

Les Balears són la comunitat amb una taxa més alta de menors condemnats de tot l’Estat durant el 2021

Més de 500 joves d'entre 14 i 17 anys foren condemnats a les Illes l'any passat, segons l'Institut Nacional d'Estadística


L’any 2021, 13.595 menors d’entre 14 i 17 anys varen ser condemnats a Espanya, 504 a les Balears, i això situa les Illes com la comunitat amb la taxa més alta d’infractors. De fet, segons l’Institut Nacional d’Estadística, 10 per cada mil habitants, només per darrere de les ciutats de Ceuta i Melilla. Quatre de cada cinc eren espanyols. En total, es cometeren aquí més de mil delictes, la majoria relacionats amb lesions, robatoris, amenaces i furts.

Entre les mesures que més se’ls ha imposat hi destaquen la llibertat vigilada, la realització de tasques socioeducatives i l’internament en règim de semillibertat. Mentre que en el conjunt de l’Estat han augmentat els delictes sexuals, aquí continuen a la baixa. Hem passat de 25 menors condemnats per aquest fet l’any 2019 a 12 l’any passat.

Les illes també són la comunitat amb la taxa més elevada d’adults condemnats. Gairebé 9 per cada mil habitants. En concret, varen ser 8.946. Es cometeren més de 12.800 delictes, principalment relacionats amb la seguretat viària, lesions i furts.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |