Les Balears són la comunitat on més puja l’atur, un 62%

Hi ha 44.091 afiliats manco que fa un any, un 8,6 per cent menys


En aquests moments a les Balears hi ha 72.542 persones a l’atur. Són 27.819 més que ara fa just un any. Un increment del 62%, que segons el Govern s’hagués disparat fins al 280%, arribant a afectar 213 mil illencs, de no ser pels 17 mil Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació que ja s’han tramitat, i que en aquests moments protegeixen 141.614 treballadors.

És per això que el Conseller de Treball, Iago Negueruela, insisteix en la necessitat de mantenir-los fins el mes d’octubre.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social és de 460.850 persones a les Balears. Són 44.091 manco que l’abril de l’any passat. Una davallada interanual del 8,6, el doble que la mitjana estatal i la més brusca de la història, que hagués estat molt superior, diuen, del 36 per cent, de no ser també pels ERTOS.

Pels sindicats aquestes xifres només demostren la necessitat d’una reforma fiscal que sigui progressiva i proporcional i d’apostar per una economia més diversificada, que doni ocupació els 365 dies de l’any. Des de la CAEB demanen una reactivació urgent de l’economia.

La majoria dels afectats pels ERTOS estan cobrant ja una prestació. Ajudes que en global suposen al SEPE un cost mensual de 130 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència