X

Les Balears són la segona comunitat de l’Estat amb menys atur juvenil

Segons dades de l'Ibestat, està desocupat un 19,4% del jovent, la xifra més baixa dels darrers 15 anys

07/11/2023

Les Balears són la segona comunitat de l’Estat amb menys atur juvenil

Les Balears són la segona comunitat de l’Estat amb l’índex més baix d’atur juvenil, només superada per Catalunya. Segons una macroenquesta, duta a terme pel Govern i l’Institut Balear d’Estadística (Ibestat), actualment estan desocupats un 19,4% dels joves, la xifra més baixa dels darrers 15 anys. La precarietat i les dificultats per emancipar-se són les principals dificultats dels joves dins el mercat laboral de les Illes.

Els joves illencs comencen a treballar de mitjana als 18 anys i a cotitzar, als 19. Més d’un 19% estan desocupats i, entre els que fan feina, més del 75% tenen contracte a jornada completa i de tipus indefinit. L’enquesta també revela que els joves cobren menys que les persones de més edat. Així, el sou mitjà d’un menor de 25 anys no arriba als 14.000 euros i les dones encara cobren 1.000 euros manco. A més, som la comunitat on més costa emancipar-se: només ho aconsegueixen un 18% dels menors de 26 anys.

Xisca Garí, vicesecretària d’UGT a les Balears, ha afegit que un estudi recent d’aquest sindicat demostra la constant discriminació i invisibilització dels joves als seus llocs de feina, així com les limitacions d’oportunitats amb les quals es troben per poder-se desenvolupar professionalment.

Amb l’objectiu que els treballadors joves coneguin tots els seus drets en l’àmbit laboral, UGT ha presentat aquest dimarts la reedició de la seva guia bàsica laboral, que du per títol “Garra”. Es tracta d’una guia que inclou informació pràctica amb tota la normativa laboral vigent. Eduardo Magaldi, reponsable estatal de RUGE UGT, ha dit que la reedició d’aquesta guia respon a “l’enorme desconeixement” en matèria de drets laborals que hi ha a la societat, especialment entre els treballadors més joves.

07/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris