X

Les Balears són la segona comunitat on més creixen les exportacions: fins a un 58 %

Destaca el creixement de les vendes de serveis de consultoria digital i del sector nàutic

18/11/2022

Les Balears són la segona comunitat on més creixen les exportacions: fins a un 58 %25

Malgrat els problemes logístics, la inflació i la falta de determinades matèries primeres, el comerç internacional ha augmentat i les Illes destaquen pel seu dinamisme. Fins al setembre, el valor de les exportacions a les Balears ha estat de 1.380 milions d’euros, un 58,6 % més que en el mateix període de l’any passat. Una taxa que dobla el creixement al conjunt d’Espanya i que només ha estat superada per les Canàries, amb un creixement del 108 %.

El calçat, la bijuteria i els productes agraris continuen essent els majoritaris en el mercat d’exportació, però els serveis hi guanyen terreny, segons s’ha posat de relleu al Consell Interterritorial d’Internacionalització celebrat a Palma, amb la participació de representants de totes les comunitats autònomes, el Govern central i l’Institut Espanyol de Comerç Exterior.

Segons el Govern, a les Illes destaca el creixement de les vendes internacionals de serveis digitals relacionats amb el turisme i el medi ambient. Un altre sector en creixement que està guanyant pes en les exportacions és el nàutic.

El comerç amb el Regne Unit, que havia davallat en els anys previs a l’aplicació del Brexit, està augmentant. Les exportacions a aquest país van ser de 41 milions d’euros entre el gener i l’agost del 2019 -darrer any sencer abans del Brexit-, i enguany ja sumen gairebé 50 milions.

Segons les previsions de l’ICEX, les exportacions es reduiran en els pròxims mesos, per l’alentiment de l’economia mundial.

18/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT