X

Les Balears tenen més de tres treballadors ocupats per cada pensionista

Les illes tenen una de les taxes més altes de tot l'Estat i això ha permès a la Seguretat Social acabar 2017 amb superàvit

17/08/2018

Les Balears tenen més de tres treballadors ocupats per cada pensionista

Imatge d'arxiu. /EFE

Les Balears tenen una de les taxes més elevades de treballadors per pensionista, i això ha permés que sigui la única comunitat, junt amb Madrid, en la qual la Seguretat Social ha tancat el 2017 amb superàvit.  Ara mateix a l’arxipèlag -segons les dades de juliol publicades per l’IBESTAT- hi ha més de 577.000 persones cotitzant i prop de 189.000 pensionistes. És a dir, més de 3 treballadors per mantenir cada persona que ha de rebre una contribució, quan la majoria de comunitats no arriben ni a 2.

No és però l’únic motiu que fa que les Balears siguin “socialment sostenibles”. També ajuda el fet que les Illes tenguin unes de les pensions més baixes de l’estat: 870 euros mensuals  front als 940 de la mitjana espanyola al juliol, segons publica la darrera estadística de la Seguretat Social. El motiu que els jubilats balears rebin, de mitjana, un import més baix que els d’altres comunitats és la forta dependència del turisme. L’economia Luis Garcia Langa ha explicat a IB3 Ràdio que a l’arxipèlag “són habituals els contractes temporals” i això fa que l’import que es rebi al final de la vida laboral sigui inferior.

17/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT