Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Un sol rodatge pot arribar a moure 20 milions d'euros, segons la Mallorca Film Commission
14El rodatge d’una sèrie televisiva de 10 episodis genera prop de 1500 llocs de feina durant 4 mesos i disposa d’un pressupost de 20 milions d’euros. Són xifres que dona Mireia Covas, responsable de Comunicació de la Mallorca Film Commission. Són dades encara provisionals, en espera del primer informe sobre l’impacte de la indústria cinematogràfica que la Mallorca Film Commission té previst presentar enguany. Les dades encara es recullen, i no és fàcil perquè no hi ha una finestreta unificada per gestionar els permisos de rodatge.
Es tracta de rodatges com els que grans dinosaures de l’entreteniment, com Netflix o la BBC estan duent a terme a l’arxipèlag aquests darrers mesos i que mouen desenes de milions d’euros. Els municipis mallorquins d’Inca, Sencelles, Palma, Sóller, Pollença i Felanitx són els escenaris de la sèrie de ficció Mallorca Files, que es podrà veure a la BBC britànica.
I després de passar per Eivissa i Mallorca amb el rodatge de la sèrie Turn up Charlie, la plataforma Netflix tornarà a les Balears a partir del mes de maig per rodar White Lines, la nova sèrie de l’autor de La casa de Papel, Àlex Pina (dimarts que ve, el 9 d’abril, es durà a terme el càsting per participar en aquesta producció a La Misericòrdia, a Palma). L’arxipèlag és un indret que les productores tenen molt en compte perquè en pocs minuts ofereixen escenaris molt diversos, tot i que els sobrecostos de la insularitat de vegades poden suposar una barrera.
Sèries i pel·lícules són els rodatges que solen cridar més l’atenció, però en realitat són la classe de produccions audiovisuals que representen un percentatge més petit. Allò que més es demana són, en primer lloc, els escenaris de fotografia i de publicitat. De fet, grans marques com Mercedes, Amazon o Adidas han escollit l’arxipèlag com a escenari per donar a conèixer els seus productes. En segon lloc, es demanen permisos per fer documentals, programes de televisió i videoclips, i finalment pel·lícules i sèries. Productores internacionals que desembarquen a les Balears amb equips petits i que contracten bona part del personal que necessiten aquí.
La Mallorca Film Commission defensa que el sector audiovisual és una indústria que genera grans beneficis però que té un impacte mínim damunt el medi ambient i el territori. “És una indústria molt neta que no devora territori ni genera nous impactes per al medi ambient, perquè quan acaba el rodatge l’entorn queda tal com estava” assegura Covas.
Disculpau, els comentaris es troben tancats
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina
Es confirma com un cas de violència masclista