X

Les Balearskills 2023 arranquen al Pasqual Calbó de Maó amb les modalitats d’Electricitat i Refrigeració i Aire Condicionat

Hi participen un total de 79 joves de 29 centres de les Illes

05/05/2023

Les Balearskills 2023 arranquen al Pasqual Calbó de Maó amb les modalitats d’Electricitat i Refrigeració i Aire Condicionat

Redacció

L’institut Pasqual Calbó de Maó, ha inaugurat aquest divendres les proves Balearskills 2023, la competició entre alumnes de formació professional de fins a 16 cicles. Hi participen un total de 79 joves de 29 centres de les Illes. Les proves es faran a diferents instituts fins dia 11 de maig. S’han iniciat amb les modalitats d’Electricitat i Refrigeració, i Aire Condicionat.

Uns, munten una instal·lació elèctrica per a les llums d’una cafeteria; i d’altres, un aire condicionat. Feines molt tècniques i amb una demanda molt forta al mercat laboral. En canvi, més de la meitat de les places d’aquests graus queden vacants cada any. De fet, els pocs alumnes que es decanten per aquesta formació professional aconsegueixen feina, fins i tot, abans d’acabar els cicles.

La competició, que passarà per diferents centres de les Illes amb diferents modalitats, permetrà designar els alumnes que representaran les Balears al campionat nacional, que serà l’any que ve a Madrid.

05/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris