ECONOMIA

Les Big Data turístiques criden a potenciar la captació del turista nacional i indecís

Un de cada cinc turistes interessats en Balears encara no s'han decidit segons un informe conjunt amb Pimem Mallorca

Montserrat (Dingus/Turistec), Llorente (Roiback), Sánchez (ProcessingSmart/Pimem), Mateos (Juniper) i Pérez (Fideltour)


Les empreses que vigilen l’interès d’espanyols i estrangers per venir a passar uns dies de vacacions a les Balears aquest estiu troben que s’hauria de fer un major esforç per captar, precisament, el turista nacional. Més encara, assenyalen, si tenim en compte que un de cada cinc d’aquests potencials clients encara no ha acabat de decidir si vendrà o no a les illes.

“Un percentatge  molt important d’aquestes reserves encara per decidir, acabarant venint a les illes amb una mica d’empenta”, assenyala Javier Pérez, director general de Fideltour, per a qui és el moment que el sector, amb l’ajut dels poders públics provoqui aquesta passa definitiva. “Qualsevol manifestació del Govern o dels seus polítics [respecte a la pandèmia], ha tengut repercussió des del minut u”, afegeix Pérez.

Quatre d’aquestes empreses (Dingus, Roiback, ProcessingSmart, Uniper i Fideltour) que monitoritzen les tendències de cerca de vols, nits d’hotel i altres productes turístics a través d’internet per treure’n conclusions i donar solucions als seus clients, principalment hotelers, han participat de l’elaboració del segon informe “informal” de tendència turística promogut per Pimem Mallorca.

De la temporada tot just encetada no han dit res que no haguem escoltat: que es perfila amb entre un 50 i un 60% de les reserves prepandèmiques i predominància dels mercats emissors nacional i alemany, lògicament a l’espera d’un semàfor vermell britànic que juntament amb la falta de garanties per cancel·lació, continuen penalitzant amb més d’una quarta part de les reserves que tornen enrere encara a dia d’avui.

“S’ha de fer un esforç molt important per la captació del mercat nacional”, diu Leonardo Llorente, director de producte de Roiback, que apunta a una pèrdua de força en el creixement de les reserves d’aquest tipus de turista en comparació amb el vist fins 2019.

Quant al perfil del turista que està reservant per passar uns dies de vacacions a les illes, destaca el de parelles per damunt de les famílies. Amb tot el que això suposa pel negoci: “Les reserves turístiques per part de famílies es recuperen molt més lentament que el que ho fan les de parelles i això significa estades més curtes perquè és un turisme d’escapada”, reflexiona Juan Mateos, director general de Juniper.

Justament amb vistes al futur, aquests assessors de negoci basats sobretot en les noves tecnologies, apunten a un canvi de model basat en la digitalització. També en fer el nostre negoci sostenible mediambientalment. I d’això, un reclam diferenciador.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |