De Paiporta a Cas Capiscol: la nova vida de n’Hugo
Cinc infants de la Comunitat Valenciana han estat escolaritzats a les Balears d'ençà de la DANA
Un projecte de teatre a un camp de refugiats al sud de Beirut aturat per la guerra
Feien teatre de carrer. Era la manera que tenien sis actrius palestines d’explicar les seves vides. Històries ocultes dins el camp de refugiats palestins Burj al-Barajneh, al sud de Beirut. Però les bombes ho han aturat tot.
“Ara no és possible fer res, és massa perillós”, diu Sophie Ramløv, responsable del grup de teatre. Fa uns anys aquesta antropòloga danesa va anar a viure a Beirut, on va conèixer l’escriptora Fadia Loubani, nascuda en aquest camp. Juntes van posar en marxa el projecte Teatre de les dones del camp.
No els va ser fàcil guanyar-se la confiança de la gent de Burj al-Barajneh, però amb el temps el projecte s’ha consolidat. “El teatre els dona espai per prendre control de la seva imatge i la seva narrativa”, explica Ramløv. Aquestes actrius palestines conten històries marcades per la tensió i per la guerra en aquest petit camp d’un quilòmetre quadrat on viuen 50.000 persones. “Totes elles ja saben què és la guerra, n’han viscut més d’una”, lamenta Ramløv.
Ara tornen a ser part del conflicte entre Israel i Palestina. Ja els ha tocat de ple. Els bombardejos han destruït bona part del camp. Han hagut de deixar-ho tot i refugiar-se en escoles o amb familiars.
Però no deixen de somiar: somien que tot això passi i poder construir un teatre de debò, un gran centre de cultura que atregui artistes d’arreu del món. Volen tornar a agafar les regnes de la seva història.
Cinc infants de la Comunitat Valenciana han estat escolaritzats a les Balears d'ençà de la DANA
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003