X

Les botigues de comerç just de les Illes lluiten per la supervivència

El preu del lloguer i les despeses per tenir personal propi són els problemes principals d'aquests establiments

13/07/2020

Les botigues de comerç just de les Illes lluiten per la supervivència

El preu del lloguer i les poques vendes ofeguen les botigues de comerç just. L’associació S’Altra Senalla en té tres en actiu a Mallorca, ja que la d’Inca va haver de tancar el passat 31 de gener. “La situació d’aquestes botigues és sempre complicada, ja que depenen d’entitats sense afany de lucre i el marge de benefici és molt poc”, explica Marta Pizarro, gerent i coordinadora de s’altra senalla.

La covid-19 ha sacsejat també la planificació de S’Altra Senalla. Els mesos de març i abril són clau en el seu calendari, fan activitats a les escoles i també difonen el comerç just a diferents fires. Tots els esdeveniments han quedat aturats. Les tendes, però, han reobert, tot i que les compres es resisteixen…

La reinvenció és gairebé obligatòria en una classe de botiga tan específica. Fa més de mig any, l’entitat va posar en marxa una botiga en línia. Els primers mesos, però, no va tenir gaire bona acollida.

El futur del comerç just a Balears és incert. Però la lluita per un model de consum ètic i responsable continua gràcies a la tasca imprescindible de les voluntàries.

13/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT