MENORCA

Les botigues de roba i calçat de Menorca pateixen dificultats per vendre roba d’abrigar per les altes temperatures

Alguns negocis sí que comencen a vendre peces d'hivern, sobretot als turistes que marxen de l'illa


Amb una temperatura que al migdia fregava els 25 graus, al centre de Maó es veuen molts pantalons curts i samarretes. Un fet que es tradueix en un canvi important del què haurien de ser els hàbits de compra a finals d’octubre. Ho explica Ardiana Soria, de la botiga Frida, qui assegura que la clientela els demana “si al magatzem hi ha roba d’estiu. Però ens queda poca cosa. Amb el temps que fa la gent no compra ni pana, ni llana, ni jaquetes que és el que més tenim ara… i crec que la majoria de botigues estem igual”

La dependenta de la botiga Ready, Sònia Arjona, confirma aquesta situació tot i que exposa que per mirar de mantenir ritme de vendes dels darrers mesos cal originalitat, imaginació i qualitat. De tota manera, i malgrat un bon estiu de vendes gràcies a l’allargament de la temporada turística, alguns negocis encara no han assolit els nivells de facturació d’abans de la pandèmia, segons exposa el gerent de la sabateria La Torre, Daniel Aguado. “Ens les hem d’enginyar perquè, en alguns casos més i en altres manco, hi ha un descens de vendes en comparació amb l’any 2019”.

Però el que és cert, és el fet, excepcional a Menorca, que encara hi hagi turistes, que fa que alguns sí que venguin alguns articles d’hivern, sobretot aquelles més especialitzades com per exemple la botiga de roba de patinadors Buragun. Juli Salom exposa que “bàsicament, són visitants que estan a punt de partir cap als seus països i fan les compres de darrera hora. A aquest perfil sí que l’interessa comprar peces d’abrigar”. Un comportament que ratifica la dependenta de la botiga Món Natural, Carme Moya.

Finalment i en espera que arranqui el fred, també s’obre la incògnita sobre la campanya de Nadal. Hi ha qui és optimista perquè el baix nivell d’atur d’aquests moments els fa pensar que hi haurà un bon volum de consum, mentre que altres professionals temen que la inflació i les seves derivades frenin les vendes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |