X

Les braçades de la diada Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, enguany de forma virtual

A les Balears hi ha prop de 1.200 persones amb aquesta malaltia

12/07/2020

Les braçades de la diada Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, enguany de forma virtual

L'equip de govern de Ses Salines ha participat en la diada Mulla't per l'Esclerosi Múltiple

Avui se celebra la diada Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple. Les associacions de persones amb aquesta malaltia animen a tothom a banyar-se per fer-la visible i donar-li repercusió a través de les xarxes socials. Els participants de la campanya han de compartir una foto mullats amb el hashtag #Mójate2020 i cada etiqueta comptarà com, en les edicions anteriors, les braçades per l’esclerosi múltiple. Coneguda també com la malaltia de les mil cares, afecta de forma molt diferent a cada persona.

La presidenta de l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (Abdem), Isabel Gayà, començà a notar que no podia caminar com ho feia habitualment, però assegura que els símptomes són molt diversos. La neuròloga de Son Espases Carmen Calles explica que el brot d’aquesta malaltia crònica provoca problemes de sensibilitat, de la visió, dificultats de coordinació, problemes de mobilitat, o també pot produir falta de control de l’orina.

A Balears hi ha prop de 1.200 persones amb esclerosi múltiple i afecta de forma més habitual als adults d’entre 40 i 60 anys, sobretot a les dones, afirma la doctora Calles. Tot i que no hi ha evidència científica, els malalts presenten deficiències en el sistema immunitari i això els pot fer vulnerables davant el coronavirus. Durant el confinament les persones amb esclerosi múltiple no han pogut continuar amb els tractaments de rehabilitació presencials, tot i que l’Abdem ha oferit serveis en línia.

Participar en un dia com avui és una forma d’ajudar a assolir millores en l’esclerosi múltiple a tots aquells que conviuen amb la malaltia. La responsable del departament de sensibilització d’Abdem, Mar Valero, explica que treballen per atendre les persones diagnosticades des del principi i mantenir els serveis que ofereixen. També reclamen més recursos i ajudes públiques i que es faci feina per disminuir les llistes d’espera.

Tothom que vulgui col·laborar pot comprar material de la campanya Mulla’t o fer una donació a la pàgina web de l’associació i també als centres d’Abdem.

12/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT