societat

Les bugaderies també lluiten contra el coronavirus

Els seus treballadors netegen els uniformes del personal sanitari

Les+bugaderies+tamb%C3%A9+lluiten+contra+el+coronavirus

Els treballadors de les bugaderies són serveis essencials. Durant l’estat d’alarma, aquests establiments poden obrir perquè, entre altres coses, renten els uniformes i els llençols dels hospitals.
Un d’aquests punts on es lluita contra el coronavirus de manera invisible és la bugaderia Amalia Ilunion, al Polígon de Son Bauló (Can Picafort). Aquí cada dia hi fan net la roba de diversos hospitals de Mallorca, entre ells, el de Son Llàtzer. No obstant això, l’aturada de l’economia també afecta negativament aquests establiments. En especial, pel tancament dels hotels.

Aquesta planta de Can Picafort té capacitat per netejar 35 tones diàries de roba. Durant el mes d’abril, començament de la temporada alta, en solen fer 12. Però enguany en fan 4. Això sí, no es plantegen tancar. “No podem fer altra cosa que mantenir el servei obert per donar, en un moment de crisi, un servei que consideram essencial”, diu Carlos Lorduy, gerent de la bugaderia.

Aquesta bugaderia, que forma part del grup ONCE, fa 20 anys que neteja roba d’hospitals i també de personal del 061. En contrast amb la resta de clients, ara renten més roba per part del sector sanitari. Ara, per la crisi del COVID-19, han incorporat més mesures de protecció a la seva planta de treball. Això sí, destaquen que sempre han tingut mesures, ja que sempre és delicat fer feina amb roba d’hospital.

Hi ha un petit augment de comandes en empreses de sectors bàsics, com l’alimentari, que han incorporat uniformes com a mesura de prevenció pel virus. Però això no compensa l’aturada del turisme i l’empresa ha hagut de presentar un ERTO.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

10 anys de l’entrada en vigor de l’actual Llei d’Interrupció Volutària de l’Embaràs

Des de l'entrada en vigor de la llei, els avortaments a les Balears s'han reduït un 8%

Les zones d’acampada de Lluc gairebé plenes el primer cap de setmana de reobertura

N'han reduït l'aforament i augmentat les mesures de desinfecció

Cala Domingos Petit no obrirà aquest estiu

L'Ajuntament de Manacor no ha pogut retirar la posidònia que s'hi acumula des del temporal Glòria

Trànsit fluït de vehicles en el primer cap de setmana de juliol a Ses Covetes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït