X

Són les carreres de ciències tan difícils com diuen?

Cinc nines fan preguntes a dues científiques de la UIB amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer

09/02/2024

Emma Socies

Francina fa quart de primària i és molt curiosa. Per això, diu, la seva assignatura preferida són les Ciències. El mateix pensa Mara, de Santa Eulària des Riu, que les troba molt interessants. Maia té nou anys, quasi deu, puntualitza, i viu a Formentera. A n’Elisa, de Portocolom, li agrada molt pintar i el món dels animals. I a n’Olívia, de Maó, li encanten les Mates, però també ballar.

A totes elles, la ciència els desperta moltes preguntes i inquietuds. Per això, els hem proposat que enviïn els seus dubtes a dues científiques de la UIB: Maria Antònia Jiménez, professora del departament de Física, del grup de Meteorologia, i Laura Mariño, professora contractada doctora del departament de Química.

“És emocionant descobrir coses noves?”, “quins han estat els teus referents?”, “les carreres de ciències són tan difícils com diuen?”, “feis experiments?”, “té solució el canvi climàtic?”… són algunes de les qüestions plantejades per les joves.

En el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, que se celebra el pròxim 11 de febrer, Jiménez i Mariño han encoratjat les joves a fer recerca sobre aquests temes, per tal que la ciència quedi “en bones mans”.

09/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris