societat

Les cases balears a l’exterior es tornen a reunir a Mallorca

Tot i que la llei marca que s'han de reunir anualment, no ho feien des de 2017 a l'Argentina

Les+cases+balears+a+l%27exterior+es+tornen+a+reunir+a+Mallorca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït a les cases balears a l’exterior que “mantinguin vives les arrels, sensacions, emocions, identitats i històries comunes”. Ho ha fet en el Ple del Consell de Comunitats Balears a l’Exterior, que s’ha celebrat al Parlament. Feia cinc anys que la sessió no se celebrava a Mallorca. A més, l’òrgan no es reunia des de 2017, quan ho va fer a l’Argentina, tot i que la llei obliga que es reuneixin anualment.

Armengol ha explicat que “Balears no es pot oblidar que va ser una terra, en la qual va haver-hi molta gent va haver de sortir per a tenir millors condicions i poder-les-hi oferir als seus descendents”. Per aquest motiu, s’ha marcat com a objectiu” celebrar aquest acte amb més assiduïtat per a continuar establint llaços entre els uns i els altres, a més de posar en comú allò que estan treballant des de diferents punts de vista”.

Per part seva, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha reiterat el suport del Govern a la labor que fan les cases de Balears. A més, volgut agrair als representants de les cases balears a l’exterior “el treball que fan a través de les seves cases per mantenir les tradicions i valors de Balears i a més ensenyar-les-hi als més joves”.

També ha parlat el president del Parlament, Vicenç Thomàs, qui ha recordat que “abans de ser una terra d’acolliment i pròspera, Balears eren unes illes amb homes i dones que van haver de fer una aposta fora d’aquestes fronteres per a complir els seus somnis i ambicions”. Respecte a aquest fet, ha afirmat que “molts s’estan s’oblidant d’això” i ho estan fent, ha afegit, “d’una forma que considera absolutament irresponsable”.

Avui dissabte hi ha hagut representades 19 cases de Balears, totes vingudes de l’Amèrica del Sud i Central menys la de Berlín. Tots ells han tingut el seu torn de paraula en el qual han pogut traslladar a les autoritats l’estat de la Casa, a més de les seves preocupacions i inquietuds tant a nivell econòmic com pel relleu generacional.

El Govern els ha programat altres activitats per a difondre el llegat històric d’aquest fenomen migratori. Divendres es va estrenar el documental Fent les Amèriques. De Mallorca a Puerto Rico, dirigit per Pere Salom.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Simebal demana que s’investigui la vacunació de personal no sanitari i personal extern a l’hospital Mateu Orfila

El Servei de Salut confirma que es van reenviar missatges SMS adreçats al personal de primera línia a persones que...

El nou president del TSJIB, a favor de què Ciutadella tengui magistrats

Carlos Gómez ho ha dit en una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio

Un dinar familiar de Reis, possible motiu de l’augment de contagis a Formentera

Hi assistiren 15 persones, que posteriorment haurien encomanat el virus a companys de feina.

El COIBA alerta que uns 400 professionals d’infermeria no estan col·legiats

El Col·legi explica que aquests mesos de pandèmia ha crescut molt el nombre de contractacions, però no ho ha fet...