X

Les cases de camp d’abans ho reciclaven tot, un exemple a seguir de zero residus

De la xulla i l'oli vell en feien sabó i de les cloves d'ametles, llexiu

28/02/2024

Les cases de camp d’abans ho reciclaven tot, un exemple a seguir de zero residus

Feim una ullada al passat per conèixer com es vivia al camp en una època en què no hi havia plàstics ni tampoc residus, perquè a les cases pageses s’aprofitava tot. L’organització ecologista GEN-GOB Eivissa ha realitzat un projecte audiovisual en què els majors expliquen aquestes pràctiques. Toni Cardona, de Can Toni Pujolet, n’és un d’ells.

A Can Toni Pujolet reciclen i aprofiten tot el que poden, com feien els seus avantpassats. En Toni té 77 anys i recorda quan a casa seva no hi havia residus, unes pràctiques que ell intenta mantenir. Quan plou recull tota l’aigua, tan important en aquests moments.

Toni recorda quan de petit no hi havia plàstic i tots els embolcalls i envasos es reutilitzaven. De les sobres de les matances en feien sabó i de les cloves d’ametles, lleixiu. Les fulles d’afaitar duraven tota la vida i es reparava tot.

Una mirada al passat, un passat que haurà de ser el nostre futur, perquè de planeta terra no en podem comprar un altre, només podem intentar reparar els danys que li produïm.

28/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris