societat

Les cases del Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys

Tres d'aquestes edificacions, les que es troben situades a la zona de major protecció, s'esbucaran d'aquí a dos mesos

Les+cases+del+Parc+Natural+de+s%27Albufera+des+Grau+podran+continuar+en+terreny+protegit+un+m%C3%A0xim+de+18+anys

Les cases localitzades al Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys. L’Ajuntament preveu que no se’n renovi la concessió, i que el 2038 tota la zona del parc quedi plenament restituïda i sense edificacions. D’aquí a dos mesos començaran a esbucar-ne les tres primeres cases.

Són una cinquantena d’habitatges construïts fa més de 30 anys, abans de la protecció dels terrenys. Havien de constituir la urbanització de Shangril·là, una zona residencial amb camp de golf. Avui són, però, xalets luxosos sense carrers asfaltats i que, amb la protecció posterior dels terrenys, van quedar fora d’ordenació. No poden construir ni ampliar els seus edificis. Ara, tres d’aquestes edificacions, les que es troben situades a la zona de major protecció, s’esbucaran.

La intervenció, que té un cost de 37.000 euros, serà executada per l’Ajuntament de Maó, amb diners de l’Impost de Turisme Sostenible. La resta de propietaris, però, encara hi podran estar, almanco, 18 anys més. El 2038 acaba la concessió i l’administració ja avança que no tenen intenció d’allargar-la. L’Ajuntament preveu que d’aquí a dos mesos començaran les tasques de demolició.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. M.Immaculada Viñals 17/09/2020

    No tenen 30 anys és mentida en tenen més de 40 anys i l’Ajuntament de l’any 1978 ens va donar la benvinguda iens va dir que estava en regle. És té escriptures.

  2. Pilar Mir 18/09/2020

    Igual de privilegiats que els que viuen a sa platja des Grau, be a s’entrada de s’albufera. Els que vivim aqui som els mes respectuosos amb s’entorn, molt mes que els visitants… es veu que les prioritats per invertir s’ecotaxa son un poc arbitraries…

Cercador |


més contingut relacionat

Mor Guillem Puerto, escriptor i diplomàtic

Nascut a Manacor, l'any 1941, era llicenciat en Dret, va treballar a la Moncloa durant el mandat d'Adolfo Suárez i Leopoldo Calvo Sotelo

El telèfon per a demanar la PCR gratuïta per a residents que venguin el pont de la Constitució

La cita es podrà demanar a partir del 3 de sembre al 900 100 971 i se'ls demanarà el DNI...

El Govern contractarà 400 informadors per fer complir les mesures anti-Covid

Explicaran el nou marc normatiu amb els 4 nivells establerts segons la incidència de la Covid-19 per illes

230 casos nous de Covid-19 a Balears (23.956 en total) i cap nou mort

La taxa de positivitat és aquest divendres del 5,83%, ha pujat un punt, i és que ahir se situava en...