societat

Les cases del Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys

Tres d'aquestes edificacions, les que es troben situades a la zona de major protecció, s'esbucaran d'aquí a dos mesos

Les+cases+del+Parc+Natural+de+s%27Albufera+des+Grau+podran+continuar+en+terreny+protegit+un+m%C3%A0xim+de+18+anys

Les cases localitzades al Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys. L’Ajuntament preveu que no se’n renovi la concessió, i que el 2038 tota la zona del parc quedi plenament restituïda i sense edificacions. D’aquí a dos mesos començaran a esbucar-ne les tres primeres cases.

Són una cinquantena d’habitatges construïts fa més de 30 anys, abans de la protecció dels terrenys. Havien de constituir la urbanització de Shangril·là, una zona residencial amb camp de golf. Avui són, però, xalets luxosos sense carrers asfaltats i que, amb la protecció posterior dels terrenys, van quedar fora d’ordenació. No poden construir ni ampliar els seus edificis. Ara, tres d’aquestes edificacions, les que es troben situades a la zona de major protecció, s’esbucaran.

La intervenció, que té un cost de 37.000 euros, serà executada per l’Ajuntament de Maó, amb diners de l’Impost de Turisme Sostenible. La resta de propietaris, però, encara hi podran estar, almanco, 18 anys més. El 2038 acaba la concessió i l’administració ja avança que no tenen intenció d’allargar-la. L’Ajuntament preveu que d’aquí a dos mesos començaran les tasques de demolició.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. M.Immaculada Viñals 17/09/2020

    No tenen 30 anys és mentida en tenen més de 40 anys i l’Ajuntament de l’any 1978 ens va donar la benvinguda iens va dir que estava en regle. És té escriptures.

  2. Pilar Mir 18/09/2020

    Igual de privilegiats que els que viuen a sa platja des Grau, be a s’entrada de s’albufera. Els que vivim aqui som els mes respectuosos amb s’entorn, molt mes que els visitants… es veu que les prioritats per invertir s’ecotaxa son un poc arbitraries…

Cercador |


més contingut relacionat

El Centre Assessor de la Dona de Menorca atén 3 noves peticions d’ajuda cada setmana

Quasi la meitat de les dones ateses el 2019 son menorquines

La crisi de la Covid-19: quan la pobresa s’afegeix a la violència masclista

La meitat de les dones que demanen ajuda al telèfon d'atenció a víctimes de gènere Atenpro han de rebre també...

El 25N i la condemna als tres feminicidis d’enguany a les Illes

Enguany, a causa de la pandèmia, no hi ha concentracions, ni grans manifestacions

Interceptada una nova pastera a Cabrera amb 16 migrants a bord

L'embarcació ha estat albirada cap a les 4.30 hores pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). A més de mobilitzar-se la Guàrdia Civil, també s'ha activat Salvament Marítim, amb l'embarcació Salvamar...