societat

Les cases modulars o prefabricades, una opció en auge a Menorca

Es poden muntar a terrenys rústics, però necessiten els mateixos permisos que una construcció tradicional


La instal·lació de cases modulars i prefabricades és encara residual a les Balears, però comença a ser una opció, sobretot en terreny rústic. El principal atractiu és que són més barates, tot i que per instal·lar-les s’han d’aconseguir els mateixos permisos i llicències que es demanen per fer una casa tradicional.

Dues noves cases prefabricades s’instal·laran a Sant Lluís. Tenen una estructura metàl·lica i parets de pladur i pedra. Vénen de Galícia i les ha comprades una parella. Una fa 100 metres quadrats i l’altra, 60. “Volíem establir-mos definitivament aquí. No trobàvem cap casa convencional fabricada que ens interessés. El meu marit va començar a investigar i vàrem veure l’opció de les cases modulars. Aquesta casa ve sencera i sencera la munten sobre el terreny”, assegura Esther Sorlí, veïna de Sant Lluís.

A Sant Lluís ja hi ha 3 cases modulars o prefabricades. Sobretot s’estan muntant en terrenys rústics, però necessiten els mateixos permisos i llicències que es demanen per fer una casa tradicional.

“S’han de seguir exactament les mateixes normes”, explica Verònica Llufriu, directora d’Ordenació Territorial de Menorca.

Entre els avantatges destaca el preu, és més barata que una casa d’obra i té menys petjada ecològica a l’hora de construir-la. Enric Taltavull, president a Menorca del Col·legi d’Arquitectes, destaca que, entre els desavantatges, hi ha els possibles problemes de durabilitat i que requereixen precaucions determinades, com procurar que no hi hagi termites.

Una volta muntada l’estructura, s’han d’acabar els interiors. I els propietaris ja s’hi poden instal·lar per a viure-hi a gust tot l’any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Així és la residència de capellans de Palma on s’ha colat el Bisbe de Mallorca per vacunar-se

Fou construïda com a hospital per als religiosos malalts i pobres de la Seu i l'any 2001 fou inaugurada com...

El degà de la Seu, Teodor Suau: “El senyor Bisbe no ha comès cap irregularitat”

Taltavull ha demanat perdó pel malestar que hagi pogut provocar que s'hagi vacunat contra la covid-19 a la residència sacerdotal...

Formentera demanarà el Nivell 4 reforçat si les xifres sanitàries empitjoren

La presidenta del consell formenterenc vol assegurar que la incidència del coronavirus minva després d'un dilluns sense cap nou contagi...

Més de 200 petits empresaris participaran divendres en la protesta contra les restriccions

Ho asseguren els impulsors de la plataforma 'Afectats per la Covid. Menorca' que també reclamen mesures a llarg termini