X

Les Casetes des Capellans, de nou al punt de mira de Costes

Vint cases i tres restaurants quedarien inclosos en el domini públic amb el nou expedient de partió

20/02/2021

Redacció

L’Ajuntament de Muro cercarà el suport de la resta de grups polítics contra el nou expedient de partió de les Casetes des Capellans. Demarcació de Costes ha reprès aquesta setmana un procés que fa anys que es troba aturat. Segons el consistori, vint habitatges i tres restaurants quedarien inclosos en el domini públic.

El batle, Antoni Serra, diu que el nou expedient és pràcticament el mateix que es va presentar fa anys, però no es va arribar a aplicar perquè va caducar. La majoria de les 140 cases del poblat quedarien fora de l’àrea de domini públic marítim-terrestre. Ara, el document estarà un mes en exposició pública.

Però, què suposaria per a vint cases i tres restaurants quedar inclosos dins el domini públic? Aquests béns “haurien d’anar per concessions, de trenta anys més trenta”, diu Serra. “Però llavors sí que pertanyerien a costes, i ells decidirien allò que han de fer”. Explica que això no té per què suposar que s’esbuquin les casetes, però “podria ser que sí”. La setmana que ve es reunirà amb altres grups polítics del municipi i amb tècnics per valorar possibles recursos i defensar “els interessos dels afectats”.

El territori del poblat és propietat del consistori. I cada any es fa una concessió de les casetes els mesos d’estiu a les famílies de Muro que tradicionalment han estat a cada casa, les han construïdes i arreglades.

El poblat es desenvolupà a mitjan segle passat, anys de descontrol urbanístic. Compta amb tres coneguts restaurants a peu de platja.

20/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris