política

Les CCAA rebran 103 milions d’euros per al 2020

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern ha matisat, però, que la xifra no és definitiva i que pot actualitzar-se


Primer Consell de Ministres del nou govern central, i novetats respecte dels acords aprovats. Un d’ells, l’actualització de les bestretes dels pressuposts que rebran les comunitats autònomes: en total, 103 milions d’euros.

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern, Maria Jesús Montero, ha matisat, però, que la xifra no és definitiva i que pot actualitzar-se quan s’aprovin definitivament els pressuposts. Un altre dels acords aprovats és un increment fix del 2% del sou del funcionariat, que s’aplicarà amb efectes des del dia primer de gener. La mesura afecta més de 2 milions i mig de treballadors públics i suposa una despesa de 312 milions d’euros.

Quant als aspectes mediambientals, el Consell de Ministres ha aprovat la declaració d’Emergència Climàtica i Ambiental a Espanya. Amb aquesta declaració el Govern central es compromet a adoptar 30 línies d’acció prioritàries per lluitar contra el canvi climàtic, cinc d’elles en els primers cent dies de govern.

D’altra banda, l’executiu de Sánchez preveu una revisió del codi penal que inclogui els delictes de rebel·lió i sedició, i que Maria Jesús Montero s’ha referit als “comportaments produïts a Catalunya”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Parlament rebutja els pressupostos generals de l’Estat

L'oposició els qualifica d'"estafa" per a les Balears

El batle de Palma es compromet a no pujar els impostos “ni el 2022 ni el 2023”

L'Ajuntament de Palma celebra avui i demà el Debat de l'Estat de la Ciutat