Les claus de la mobilitat a les Balears a la fase 1

Augmenten les freqüències aèries entre illes i els passatgers en trajectes marítims

Les+claus+de+la+mobilitat+a+les+Balears+a+la+fase+1

La fase 1 comença en poques hores aquesta mitjanit i per primera vegada en gairebé dos mesos recuperarem la mobilitat, no completa això si. Ho veim. Començam a la mar. A partir de demà podrem sortir a navegar amb la nostra barca, fins i tot si la tenim amarrada fora del nostre municipi de residència. Però només podrem navegar entre punts o ports del litoral del mateix municipi sense anar més enfora de 12 milles del punt de partida. Estarà permès anar fins a illes no habitades pròximes, com pot ser el cas de sa Dragonera si tenim la barca a un port pròxim. Dins el vaixell podran anar la meitat de les persones autoritzades als certificats de l’embarcació, excepte si són persones que conviuen al mateix domicili. En tot cas no hi podran navegar més de 10 persones.

Aquest dilluns també canvia la mobilitat en el transport marítim. Es restableix el trànsit de passatgers i vehicles entre illes i amb la península. Però només hi podrem viatjar, com fins ara, per motius justificats: per feina, per tornar al lloc de residència habitual o per raons sanitàries. De la mateixa manera que amb les connexions aèries, que també hauran d’estar justificades. A partir de demà hi haurà no un, sinó dos vols diaris d’anada i tornada entre Palma i Eivissa i entre Palma i Maó. Aquests vols hauran de vendre només la meitat de seients a cada avió per garantir la separació entre els passatgers.

Pel que fa als cotxes hi ha novetats: podran viatjar al mateix vehicle i sense mascareta les persones que visquin juntes. Si no viuen plegades es podran desplaçar només dues persones per filera, amb mascareta i respectant la màxima distància possible entre els ocupants. Pel que fa a les motos de dues places, hi podran anar dues persones sempre que duguin casc integral amb visera baixada i guants.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Covid-19: Radiografia d’una aturada econòmica sense precedents

Cau un 44,3% la signatura d'hipoteques a les Illes durant el mes de març

Recuperen l’antiga maduixa eivissenca per intentar comercialitzar-la

Tres agricultors ja l'estan produint i una pastisseria de Santa Eulària fa gelats amb ella

L’ATB torna als entrenaments

Queden prop de dos mesos per a la disputa del playoff d'ascens

Dies de protocols a la Tercera Divisió

Per al Poblense, Malloca B, CD Eivissa i Felanitx, falten un parell de passes abans de poder tornar a entrenar