societat

Manacor celebra les completes amb un Cant dels Goigs molt emotiu

La policia ha controlat l'accés al temple amb un llistat dels assistents


A Manacor també han hagut de tancar les portes de l’església dels Dolors de Manacor per celebrar les Completes. La policia local n’ha controlat l’accés amb un llistat amb els noms dels assistents, que tenien autorització per entrar dins el temple.

A l’interior, només cinc capellans, la Banda de Manacor amb una trentena de músics, algun convidat, el cor molt més reduït i els mitjans de comunicació.

Durant la missa, el rector de l’església, Toni Amorós, s’ha encomanat a Sant Antoni i li ha demanat que ajudi a lluitar contra aquesta pandèmia mundial. El Cant dels Goigs s’ha pogut sentir durant les Completes, un dels actes més emotius. També s’han sentit crits de “Visca Sant Antoni”  i “Visca Manacor”.

“Molt trist, perquè això estaria ple de gom a gom i no hi ha més que una dotzena de persones. Però estam en una circumstància que no queda més remei. O feim bonda o ho destruirem tot”,  diu un dels assistents a la missa. “Primer hem de pensar en la salut”, diu una altra.


Manacor es queda sense dimonis en unes festes atípiques

Aquesta era la imatge avui 16 de gener a cal Baciner. Quan normalment aquí no hi cabria una ànima per veure sortir els dimonis a les 14h15, enguany la revetla de Sant Antoni ha hagut de ser cancel·lada i Manacor era una altra en aquest dia de festa gran.

La situació epidemiològica és molt complicada en aquests moments, 120 casos en la darrera setmana i una taxa d’incidència a 7 dies que gairebé ha augmentat en un 90%.

Hi ha en marxa un dispositu policial per controlar el compliment de les mesures restricctives. El batle de Manacor, Miquel Oliver, explica que s’ha intentat explicar a la gent que “avui no és un dia per trobar-se ni per caure en la temptació de veure les amistats, que no siguin del nucli de convivència”.

Els veïnats de Manacor ja han començat el compte enrere perquè arribi Sant Antoni de 2022 i poder gaudir-lo com toca i sense la covid.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mal temps però terrasses plenes durant el matí

Els restauradors esperen amb ganes poder fer servir l'interior dels locals

Més de 1.000 persones gaudeixen d’un concert a Holanda com a part d’un experiment

Tots els assistents varen haver de passar una PCR i varen estar controlats durant tot el concert

La vacunació massiva al poliesportiu Germans Escalas comença demà

Aquest dilluns estaran en funcionament set de les catorze línies que hi ha al recinte

De moment, poca pluja

Fins al diumenge migdia només s'havia registrat una brusca que principalment afectava les Pitiüses