espanya

Les comunitats comencen a anunciar restriccions davant l’augment de casos de COVID-19

València tanca la comunitat, Catalunya limita els horaris dels restaurants i Madrid redueix a 6 les reunions familiars


Les comunitats autònomes comencen a plantejar restriccions, davant l’augment dels casos de COVID-19. La primera, i única de moment, que ha anunciat la mesura més restrictiva, és a dir, el confinament perimetral de la comunitat, ha estat la Comunitat Valenciana. El president Ximo Puig anuncià ahir que no es permet l’entrada ni la sortida de familiars i persones properes a partir de dia 21. També estableix un toc de queda a les 23h i a la mitjanit els 24 i 31, i redueix de 10 a 6 les persones reunides a taula.

També sis persones seran les que es permeten a Catalunya, però es podran ampliar els dies festius a 10 si són de dues bombolles de convivència. Sí que es permetrà la mobilitat per visitar familiars. Però es limita els horaris dels negocis de restauració: s’eliminen els sopars.

Madrid no establirà límits a la mobilitat ni tampoc a l’activitat empresarial. Sí que estableix algunes mesures per frenar-hi els contagis, com la reducció a sis persones els comensals en les reunions familiars.

La resta de comunitats tampoc no es plantegen de moment reduir la mobilitat entre comunitats si és per visitar els familiars. Però els territoris valoren la possibilitat d’incloure més restriccions si les dades evolucionen negativament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’advocat de Puigdemont, després de ser detingut a l’Alguer: “Algú ha enganat el Tribunal General de la Unió Europea; hi ha gent que el vol a la presó, i això no passarà”

El seu advocat, Gonzalo Boye, assegura que la detenció s'ha fet a conseqüència d'una euroordre de l'any 2019 que ja...

La colada del volcà de La Palma avança a 4 metres per hora i ja supera els 500 metres d’ample

El rei Felip IV ha assegurat als damnificats que es reconstruirà "tot el que la naturalesa s'ha endut"

Els immobles afectats pel volcà de La Palma superen els 300

Els Reis Felip i Letizia visiten avui als afectats per l'erupció

Els experts del Pevolca dubten ara que les colades de lava de La Palma arribin a la mar

La lava del volcà de La Palma avança a quetre metres per hora i durant la nit de dimarts només...