societat

El Ministeri demana a les comunitats informació diària i individual dels casos sospitosos i confirmats

El BOE obliga els centres sanitaris a fer una prova diagnòstica per PCR en les primeres 24 hores des del coneixement dels símptomes

/EFE.PDF | Llegeix aquí el BOE publicat aquest dimarts

Les comunitats autònomes hauran d’actualitzar diàriament els casos sospitosos de Covid-19 i informar el Ministeri de Sanitat abans de les 12.00 hores de tots els casos registrats fins a les 24.00 hores del dia anterior. El centres sanitaris hauran de comunicar a les autoritats les dades necesaries per al seguiment i vigilancia epidemologica de la malatia, “incloses les dades necessàries per a identificar de manera inequívoca als ciutadans”.

El BOE obliga als serveis de salut de les comunitats i ciutats autònomes a garantirar que en tots els nivells de l’assistència, i de manera especial en l’atenció primària de salut, a tot cas sospitós de la COVID-19 se li realitzarà una prova diagnòstica per PCR o “una altra tècnica de diagnòstic molecular que es consideri adequada”, en les primeres 24 hores des del coneixement dels símptomes.

A l’efecte del que s’estableix en aquesta ordre, es considerarà cas sospitós de la COVID-19 qualsevol persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda d’aparició sobtada de qualsevol gravetat amb febre, tos o sensació de falta d’aire, entre d’altres.

Altres símptomes atípics com la odinofagia, anòsmia, ageusia, dolors musculars, dolor toràcic, diarrees o cefalees, entre altres, podran ser considerats també símptomes de sospita d’infecció per SARS-CoV-2 segons criteri clínic. El BOE explica que aquest criteri podrà revisar-se i adaptar-se en funció dels procediments aprovats en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

L’ordre publicada aquest dimart serà aplicable a tots els centres, serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris, tant del sector públic com del privat, així com als professionals sanitaris que treballen en ells.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Born de Palma, aparador provisional dels infants amb malalties rares

Una exposició serveix per fer arribar la realitat d'algunes de les famílies

Noces i esdeveniments, en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia