economia

El Govern demanarà al Ministeri que es dupliqui la quota de pesca de la tonyina vermella

Volen arribar arribar a les 120 tones


La quota permesa per enguany és de 61 tones, de les quals ja s’han pescat 40. Els pescadors volen que aquesta quota augmenti el doble. Una reivindicació que la consellera del ram, Mae De la Concha, ja ha traslladat al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació  i espera que, en la propera distribució de la quota, l’organisme internacional encarregat de fer-ho assigni a Espanya més capacitat de pesca artesanal de la tonyina vermella, i també per a les Balears fins arribar a les 120 tones, ja que les Illes, concretament, Mallorca és on més tonyina vermella se pesca de la Mediterrània.

La campanya de la tonyina vermella 2021 va arrancar el 6 d’abril i s’allargarà fins al 31 de desembre. Per mor de la pandèmia i el tancament del canal HORECA, no es va poder vendre a les Balears tota la tonyina pescada a les Illes. Enguany les perspectives són ben diferents i també a bon preu. El preu de mercat de la tonyina se situa en els 10 euros el quilo. En canvi el de la llampuga s’ha disparat fins arribar als 15 euros, per mor de les poques captures i l’augment de la demanda. En aquests moments, només s’ha pescat un 30 % respecte l’any passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’edifici de Sa Tanca, l’antic centre comercial abandonat de Sant Lluís, ja és municipal

A partir d'aquí, comença un nou procés per decidir els futurs usos de la construcció

Una temporada “digna” per al lloguer vacacional

HABTUR reconeix que s'han superat les expectatives de principis d'estiu

Els ajuntaments de Menorca esquiven la pujada de la llum

Han aconseguit congelar i fins i tot rebaixar la factura elèctrica gràcies a les bombetes led, les plaques solars d'autoconsum i la compra col·lectiva d'energia

Toni Salas, president de la Felib: “L’anul·lació de la plusvàlua és un cop important per als Ajuntaments, però no mortal”

La minva representa, com a mitjana, entre el 2% i el 4% del pressupost d'un Ajuntament. Per exemple, el consistori...