societat

Les cortines a l’hospital d’Inca neutralitzen el coronavirus durant 2 hores

Estan fetes d'un material anomenat Hygienitech capaç de retenir virus i microbis


L’Hospital d’Inca és el primer a les Balears on les cortines que es fan servir als boxs estan fetes amb un teixit antimicrobià, que evita que els virus hi quedin atrapats durant dues hores. L’efectivitat és del 99,5 per cent.

Són com qualsevol cortina d’un hospital, però el material, anomenat Hygienitech, i els fils que utilizen per confeccionar-les garanteixen que els virus quedin neutralitzats en un màxim de dues hores. I això és molt beneficiós, sobretot amb l’actual situació del coronavirus.

L’empresa que les fabrica n’ha donat una vintena a l’Hospital d’Inca. Compleixen la certificació que avala el material per a la seva efectivitat contra la Covid-19 gairebé al 100 per cent.

En aquest taller confeccionen les cortines que ja pengen als boxs de l’hospital i també fan bates sanitàries d’un sol ús. Són 30 mil en total, devers 3.000 a la setmana, que ja han entregat a Son Espases.

El teixit per fer les cortines també s’empra en alguns hotels. Ja substitueixen les fundes de sofàs i coixins i les teles dels carretons que duen la roba a la bugaderia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius

El Centre de Salut de Ferreries participa en un estudi sobre la influència de les conductes positives en la incidència de les malalties

És l'únic centre de salut de Menorca seleccionat per formar part del projecte Cohorte DESVELA

Un picapedrer de 58 anys, ferit greu en caure de la bastida d’unes obres a Sencelles

La caiguda ha estat de 6 metres d'altura, i li ha provocat un politraumatisme greu al crani. L'home es troba...

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46...