X
11

Les curses de San Silvestre triomfen a les Illes

La Pujada a la Catedral a Eivissa i la tradicional carrera d'Inca reuniren aficionats i gent disposada a passar-ho bé

01/01/2020

Les curses de San Silvestre triomfen a les Illes

Un any més, Inca acomiada l’any calçant-se les esportives. 800 persones s’han atracat al poliesportiu Mateu Cañellas per córrer l’edició número 36 de la San Silvestre. Primer ha estat el torn dels més joves; qualcuns han gaudit per primera vegada de l’atletisme, tot i que d’altres, prefereixen deixar-ho per més endavant. Uns han après que no hi ha millor reconeixement a l’esforç que l’abraçada dels teus incondicionals seguidors, i d’altres ens han mostrat que tan important és guanyar, com ajudar els que perden, perquè al final, el premi el gaudiran al vespre

Amb els grans els objectius semblen ser més clars: n’hi havia qui volia escalfar les campanades, qui aprofitava la cursa per tancar l’any amb bones sensacions; com en Toni gran, guanyador en categoria masculina o la triatleta Xisca Tous, guanyadora en categoria femenina, i qui demostrava que no existeixen excuses.

Tant se val el per què, i el com, l’objectiu està complit: acomiadar el 2019, i donar pas al 2020, amb un somriure.

I a les 4 i mitja ha començat a Eivissa la 38ena Pujada a la Catedral. Amb un traçat de 2 quilòmetres i 330 metres que ha recorregut la ciutat antiga. Anass Bourass ha estat el primer a creuar la meta. Intractable, ha marcat un temps de 7 minuts 49 segons. En categoria femenina, Indre Barkute ha parat el cronòmetre als 9 minuts i 23 segons. Més de 700 corredors els han acompanyat en l’ascens a la Catedral, això sí d’una manera més distesa, per començar a celebrar el Cap d’Any.

També hi ha qui aprofita l’ocasió per fer penitència dels excessos d’aquests dies de festa. Per d’altres, és un tradició familiar en la qual enguany hi han iniciat els més petits.

Una cursa popular que enguany ha homenatjat el promotor esportiu Eduardo Fioravanti, qui va morir el passat mes d’agost.

01/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT