societat

Les darreres 24 hores: dos morts, 89 positius i 341 curats

Les víctimes mortals s'acosten a les 300 des que començà la pandèmia


Salut ha notificat aquest dimarts 89 positius nous per la Covid-19, dues noves morts i 341 curats a les Balears. Així per tant, els casos diagnosticats acumulats són més de 13.800. Les víctimes mortals s’acosten a les 300 des que començà la pandèmia i les altes ja són de quasi 11.000. A la vegada, els casos actius minven fins als 2.600.

El Portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha destacat avui la tendència a la baixa que s’està donant aquests darrers dies a les Illes de manera generalitzada. Una estabilitat que es nota tant en el nombre de contagis com d’ingressos a planta i a les Unitats de Cures Intensives. La taxa de positivitat en els darrers dies és del 5 per cent, del 3,7 avui.

Una situació de millora que es dona sobre tot a Mallorca i a Menorca. a Eivissa, en canvi, continuen preocupant les xifres. Arranz ha explicat que en aquests moments la incidència acumulada és de 330 casos per cada cent mil habitants en el conjunt de l’illa. De 620 a la ciutat.

També ha explicat que a la zona d’Arquitecte Bennassar de Palma aquesta incidència acumulada s’ha reduït a la meitat en la darrera setmana, passant dels 500 casos als 246 per cada cent mil habitants. Ara el que fa Salut és analitzar la localització d’aquests casos per tal de poder concretar mesures tant restrictives com d’alleugeriment a la zona. També ha destacat que a totes les zones on s’apliquen mesures restrictiva continua fent-se la intervenció comunitària, per ajudar a aquells que ho necessiten.

Pel que fa a les residències, Javier Arranz ha explicat que els cribatges que s’hi han fet en els darrers dies són bons, ja que en el 97% dels casos els resultats són negatius. Arranz ha concretat que a la Bonanova de Palma en les darreres 24 hores s’ha donat un contagi més. A la Bell Entorn de Sóller també augmenten els casos i ja són 72 els usuaris contagiats, 35 dels quals estan hospitaliutzats. A la Seniors d’Inca en són ja 32. Salut promou ara cursos de formació entre els professionals, tant pel que fa a la seva protecció individual com al tracte i atenció de les persones amb Covid.

En les darreres 24 hores s’han de lamentar dues morts més. Són dos residents de la Bell Entorn i la Domus Vi de Capdepera.

Sanitaris

I què passa amb els professionals sanitaris? Durant la primera setmana d’agost, no eren més de 150 els professionals sanitaris que havien donat positiu i que estaven en vigilància però, amb l’inici de la segona onada de la pandèmia, aquesta situació es va disparar i va arribar fins a la xifra màxima de 582 professionals sanitaris afectats el dia 25 d’agost. Ha passat poc més d’un mes i, a dia d’avui, els afectats (per contagi o perquè estan en vigilància) són manco de la meitat, 260. Els professionals que sí que han donat positiu a principis d’agost, no arribaven a una dotzena però, passat un mes, el dia 2 de setembre es diagnosticaren 174 positius entre sanitaris. Aquí és quan hi hagué més professionals sanitaris actius fins a arribar al dia d’avui en què, sortosament, també són manco de la meitat, 67.

Hospitals

Pel que fa a la situació assistencial dins dels hospitals, a Mallorca, baixen els pacients amb Covid ingressats a planta: avui n’hi ha 205, són 14 manco que ahir. I també baixen a les UCIs, on avui hi ha 56 pacients amb coronavirus. A les Pitiüses, també es registra aquesta tendència. Hi ha 46 malalts a planta, són 2 menys que ahir i també disminueixen en 2, els pacients a les Unitats de Cures Intensives; ara n’hi ha 3. A Menorca avui tampoc no hi ha canvis. Només dues persones continuen ingressades a planta i no hi ha cap ingrés a l’UCI.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Menorca Doc Fest analitza les conseqüències de la pandèmia amb els reportatges del programa ‘Zoom’ de fons

Els ponents han debatut al voltant de l'efecte derivat de la Covid en l'àmbit sanitari, social, econòmic i humanitari

Llibertat amb càrrecs els nou detinguts que quedaven per declarar de l’operació Volhov

Segons fonts judicials tots s'han acollit al seu dret de no declarar

Poques visites als cementiris el primer dia del cap de setmana de Tots Sants

La tradicional ofrena floral al mur de la Memòria s'ha duit a terme avui matí en petit comitè

FEHM i ACH valoren positivament els pressupots generals

El Govern central destina 100 milions d'euros en els pròxims tres anys al turisme